După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 12 septembrie 2020

Ce sunt grupurile etnice neevanghelizate de frontieră?

 


Grupurile Etnice de Frontieră (GEF) sunt grupuri etnice neatinse, cu 0,1% sau mai puțini creștini de orice confesiune și fără dovezi ale unei mișcări evanghelice autosusținute. Există aproximativ 5.047 de grupuri etnice de frontieră cu o populație totală de 1.941.674.000.

O pătrime din populația lumii trăiește în GEF și nu are aproape nicio șansă să audă despre Domnul Isus de la cineva din propriul grup etnic. Cele mai mari 31 de GEF conțin aproximativ JUMATĂTE din populația tuturor grupurilor etnice de frontieră — aproape un miliard de oameni.

Cât de neglijate sunt Grupurile Etnice de Frontieră?

Marea majoritate a rugăciunilor, donațiilor și eforturilor misionare se concentrează pe întărirea creștinilor din locurile unde aceștia sunt deja prezenți.

Doar o mică parte din rugăciunile și resursele misionare sunt destinate grupurilor etnice neatinse cu Evanghelia și doar o mică parte din acestea se adresează grupurilor etnice neatinse de frontieră.

De ce sunt necesare mișcările evanghelice în rândul grupurilor etnice de frontieră?

În Grupurile Etnice de Frontieră, creștinismul este adesea privit ca o forță politică și religioasă străină concurentă, care amenință să distrugă familiile și comunitățile.

Evanghelizarea și plantarea de biserici care încurajează sau așteaptă ca indivizii să-și părăsească familiile întăresc aceste temeri. GEF sunt cel mai bine atinse prin mișcări evanghelice care aduc binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a vindeca și întări familiile și comunitățile.

Sursă: joshuaproject.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.