După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 septembrie 2020

Autorităţile chineze iau în posesie copii din familii creștine și amenință că îi trimite în lagărele de reeducare


Un membru al Early Rain Covenant Church din China spune că Partidul Comunist Chinez continuă să persecute membrii bisericii amenințând că le vor trimite copiii în lagăre de reeducare sau vor îi vor lua cu forța pe copiii adoptați de la părinții lor.

Într-un videoclip publicat miercuri împreună cu un nou raport al International Christian Concern, Liao Qiang, un membru al ERCC din Chengdu, a precizat că în ciuda închiderii bisericii și întemnițării pastorului Wang Yi în Decembrie 2018, PCC continuă să le hărțuiască membrii.

Qiang a menționat în videoclipul care era în continuarea raportului ICC cu privire la suprimarea religioasă din China, că familia lui a fost forțată să părăsească China și să zboare în Taiwan împreună cu familia sa extinsă „pentru că Partidul Comunist Chinez nu are limite în ceea ce privește persecuțiile.”

„Nu numai că ne-au amenințat pe noi, adulții, membri ai bisericii, dar ne-au amenințat și copiii,” a spus Qiang. „Câțiva dintre membrii noștri au adoptat copii, iar PCC a trimis cu forța copiii înapoi la familiile biologice. Acesta este principalul motiv pentru care am plecat din China. Pentru că nu putem garanta că nu ne vor fi luați copii adoptivi.”

Funcționarii comuniști au luat 4 copii adoptați de la una dintre familiile din ERCC și i-a dat înapoi familiilor biologice și, eventual, i-a împărțit la alte case, a spus Qiang.

„Este o tragedie,” a spus Quiang. „Prigonirea constantă m-a făcut să cred că trebuie să plecăm din China, pentru că prioritatea noastră sunt copiii.”

Un raport mai recent din partea ICC a relatat faptul că autoritățile au luat cu forța copiii membrilor bisericii Pei Wenju și Jing Jianan. Oficialii CPP le-au spus că actele de adopție nu mai sunt valabile, deoarece copiii „au fost prinși de o religie rea.”

Pe lângă pierderea copiilor, PCC a amenințat și că va trimite copiii creștini în lagărele de reeducare ale guvernului și a ordonat părinților să nu mai înscrie copiii la școlile creștine, a spus Qiang.

Qiang a solicitat presei americane să scrie despre opresiunile minorităților religioase care au loc în China. El a spus că transparența este una dintre cele mai mari amenințări ale regimului comunist.

„Cel mai mare ajutor ar fi să se scrie despre persecuții. Scrieți corect. Nu spunem că guvernul SUA ar trebui să pună presiune pe guvernul Chinez. Aceasta nu este ceea ce sperăm,” a spus Qiang. „Ceea ce este cel mai înspăimântător pentru PCC este să fie expus. Le este frică de transparență. nu vrem ca guvernul sau publicul să pună presiune pe PCC. Deoarece, în astfel de circumstanțe, PCC cu siguranță va intensifica persecutarea religioasă. Cu cât se înrăutățește mai mult relația China-SUA, cu atât vor fi mai persecutați creștinii.”

Potrivit cu Qiang, China continuă să persecute creștinii pentru a acumula putere în viitoarele relații diplomatice cu SUA. El a adăugat că PCC „te face să crezi că sunt dispuși să facă compromisuri, pentru că știu că americanilor le pasă de libertatea religioasă. Dacă China va concesiona libertatea religioasă, SUA ar trebui să facă anumite compromisuri în comerț.”

„PCC politizează libertatea religioasă, nu creștinii,” s-a plâns el.

Gina Goh, managerul regional ICC pentru Asia de S-E și autorul raportului, a explicat că creștinii asemenea lui Qiang ezită să roage SUA să intervină deoarece dacă ar face așa sunt mai multe șanse să mai întâmpine persecuții guvernamentale.

„Familia lui (Qiang) a fost hărțuită de guvern din cauza interviurilor din Taiwan”, a spus ea potrivit cu Baptist Press. „Vă puteți imagina că dacă s-ar ridica și ar spune ‚Vrem ca guvernul SUA să facă ceva pentru noi,’ aceasta ar declanșa și mai multe persecuții. Dar nu cred că acest aspect contrazice eforturile altor oameni de a încerca să facă lucrurile în numele lor.

„Cred că acesta este încă un motiv pentru noi să vorbim de fapt în numele lor, pentru că nu sunt în măsură să condamne deschis sau să atragă sancțiuni sau pedepse asupra guvernului lor.”

Raportul ICC relatează modul în care PCC vizează în mod obișnuit creștinii prin cadrul său legal, închiderea sau demolarea bisericilor sau a lăcașurilor de cult, arestarea creștinilor și presiunea socială.

Astfel de persecuții fac parte din eforturile președintelui Chinei Xi Jinping de a elimina religia și a impune controlul mai puternic asupra vieților oamenilor.

„Odată cu intensificarea reprimării bisericilor, atât recunoscute de lege, cât și cele ilegale, nu mai există loc în care să fii în siguranță dacă ești creștin în China,” a scris Goh în raport.

Ea a spus că în timp ce „aproape fiecare provincie din China a văzut persecuții ale creștinilor în creștere provinciile Henan și Anhui în special au un procent mare de creștini și au văzut campanii active de demolare a crucilor.”

„Mii de cruci au fost eliminate din 2018, cu câteva biserici aduse la nivelul solului,” a scris Goh. „Relațiile în deteriorare cu SUA ar putea să încurajeze represiunea împotriva bisericii în 2020.”

Totuși, raportul include o notă de optimism menționând că istoria a arătat că încercarea Beijingului de a controla religia cu un număr tot mai mare de reglementări ilegale se va dovedi nereușită. Ca și creștinismul din Coreea de Nord, persecuția îi poate forța pe credincioși să se ascundă, dar nu poate niciodată să eradice credința însăși.

Joi, Save the Persecuted, un grup de avocatură pentru drepturile omului cunoscut internațional, a transmis o scrisoare deschisă procurorului general SUA, William Barr, solicitându-i să desemneze PCC drept „organizație criminală transnațională”, pe care FBI o definește ca pe o „amenințare din ce în ce mai mare la adresa securității naționale și internaționale, cu implicații grave pentru siguranța publică, sănătatea publică, instituțiile democratice și stabilitatea economică pe glob.”

„Lumea a ignorat prea mult timp criminalitatea amenințătoare a Partidului Comunist Chinez,” a spus Liz Yore, fondatorul YoreChildren și partener al Save the Persecuted Christians.

„Administrația Trump ia, pe bună dreptate, o poziție dură împotriva corupției și a represiunii neîntrerupte a PCC. Este timpul să spunem adevărul și să spunem despre toată brutalitatea PCC. PCC este o organizație criminală transnațională, iar Administrația Trump trebuie să o desemneze ca atare, astfel încât puterea deplină a procurorilor guvernului federal să poată să scoată în ilegalitate acești gangsteri mondiali. După cum a promis secretarul de stat Mike Pompeo, nu vom rămâne tăcuți, în timp ce China comunistă încearcă să zdrobească libertatea populației.”

Open Doors USA plasează China pe locul 23 pe 2020 World Watch List a 50 dintre cele mai periculoase țări pentru creștini.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.