După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 24 august 2020

Florin Ianovici 🔴 Roagă-te stăruitor și specific

 

Un judecător corupt, o văduvă sâcâietoare si o dreptate făcută în silă. Nu pare genul de poveste de pus în Biblie, dar sigur este genul de poveste pe care o găsești pe pământ. Este rugăciunea un fel de deranj la adresa lui Dumnezeu care într-un final ne dă ceea ce cerem doar, doar să nu îl mai deranjăm?

Cu siguranță că nu.

Dumnezeu nu este judecătorul nedrept, ci Tatăl nostru care a trimis la moarte pe Fiul Său pentru ca dreptatea care mă trimitea pe mine în iad, să fie împlinită prin pedeapsa suferită de Domnul Isus în locul meu.

Dumnezeu nu ți-a întors spatele niciodată.

Dumnezeu nu se face că nu te aude.

Dumnezeu nu îți spune: m-am săturat să te văd.

Dumnezeu nu fuge si nu se ascunde de tine.

Această narațiunea îți spune un singur lucru: alege rugăciunea în locul disperării. Pacea vine atunci când te rogi.

Roagă-te stăruitor.

De ce? Oare nu aude Dumnezeu rugăciunea de prima dată? Cu siguranță că o aude. Atunci? Răspunsul e simplu: împotriva ta stă un vrăjmaș al sufletului care nu vrea ca tu să fii binecuvântat. Dar stăruința ta va dărâma orice obstacol pus de cel rău în calea rugăciunii tale.

Roagă-te specific.

Nu amesteca vorbele ca mai apoi să le arunci fără țintă. Spune-i lui Dumnezeu care este necazul tău. Fii punctual, fii matematic. În felul acesta vei vedea mâna lui Dumnezeu cum lucrează si te vei întări în credință.

Ai astăzi o întâlnire importantă? Ai un examen? Îți faci analize medicale? Vorbește cu Dumnezeu specific, la obiect. Nu sugerez că Dumnezeu nu știe de ce ai nevoie tu, ci cred, mai degrabă, că deseori, noi nu știm prea clar ce vrem. O rugăciune specifică te limpezește pe tine.

Caută promisiunea lui Dumnezeu pentru necazul tău.

Esti îngrijorat?

Matei 6:31 – "Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’" Matei 6:32 – "Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele."

Îți este teamă?

Deuteronomul 31:6 – "Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.”"

Boala te-a încolțit?

Isaia 53:5 – " Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi."

O conștiință apăsată?

Isaia 53:6 – "Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor."

Te simți părăsit de oameni?

Psalmii 27:10 – "Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte. "

Te-a cuprins deznădejdea?

Psalmii 25:5 – "Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea! "

Esti nedreptățit?

1 Samuel 24:15 – "Domnul va judeca şi va hotărî între mine şi tine, El va vedea, El îmi va apăra pricina şi El îmi va face dreptate, izbăvindu-mă din mâna ta.”"

Te disprețuiesc cei din jur?

Psalmii 22:24 – "Căci El nici nu dispreţuieşte, nici nu urăşte necazurile celui nenorocit şi nu-Şi ascunde Faţa de el, ci îl ascultă când strigă către El. "

Nu stii încotro să o iei?

Isaia 58:11 – "Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă."

Si încă ceva: tu nu ești văduva marginalizată, lipsită de ajutor, ci ești copil de Dumnezeu care ai un Apărător ce locuiește în cer, în locașul Lui cel sfânt.

Roagă-te cu îndrăzneală.

Roagă-te specific.

Roagă-te stăruitor.

Să aveți parte de biruințe cu El!

Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.