După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 15 august 2020

Costel Ghioancă 🔴 Bucurie și în pandemie!

 

Omul are vocația bucuriei. Așa am fost creați. Chiar și când o caută în mod greșit, omul demonstrează că nevoia de bucurie este înscrisă în ADN-ul spiritului său.

Ca să ”funcționăm” corect trebuie să ne bucurăm. Problema e că apar multe blocaje în calea bucuriei (nu dezvolt această idee). Ultimele luni au fost critice pentru noi toți. Covid-ul ne-a devorat clipele de bucurie.

Soluția? Avem nevoie de bucurii care nu trec și nu depind de covizi. Da, ați intuit bine, aceste bucurii se găsesc în Dumnezeu. El este desfătarea și bucuria noastră.

Doar că și aici apare ceva tricky: am dezvoltat foarte mult o retorică a bucuriei viitoare, eshatologice, și am uitat să ne bucurăm acum. Credem, uneori, că Dumnezeu vrea să stăm acri și falși-smeriți până se va auzi trâmbița sfârșitului. Ne raportăm la un Dumnezeu transcendent și am uitat că El este și imanent, este aici cu noi. Așteptăm să-l vedem pe Dumnezeul viitorului, când, în Hristos, El ne-a dat întâlnire deja, aici și acum. Așteptăm noua creație, în timp ce trăim pe un pământ creat de Dumnezeu.

Nu vreau să minimalizez deloc elementele viitoriste amintite. Bucuria va fi deplină în ceruri. Dar, Dumnezeu vrea să ne bucurăm și acum.

Pur și simplu, alege să te bucuri acum! Cu siguranță, asta îl onorează pe Dumnezeu. Ca să se asigure că ne bucurăm, Dumnezeu a creat pajiști înflorite și ape sclipitoare, munți înalți și câmpii infinite, miresme îmbătătoare și gusturi exotice, zâmbete de copii și îmbrățișările celor dragi, muzica de calitate și voci pe măsură, jocul și simțul umorului... Și, în plus, ne-a rezolvat cea mai grea problemă - a păcatului - prin jertfa lui Hristos pe cruce. Pe toate le avem aici și acum.

Da, această creație este căzută dar nu este a celui rău. El nu a creat nici măcar o singură floare. Nu merită să stăm supărați într-o creație care, ea însăși, jubilează în fiecare zi. Fiecare răsărit, fiecare apus, fiecare ciripit de păsări, îl celebrează pe Creator.

Tentația este să spunem că e bine să lepădăm aceste bucurii pentru a ne bucura de Dumnezeu. Să respingem, într-adevăr, așa-numitele ”bucurii” păcătoase, dar bucurați-vă de tot ce e bun și frumos, chiar și în pandemie. Dumnezeu ne caută în fiecare zi, pe mii de căi, pentru a ne bucura de El. Uite, tot de El mă bucur atunci când pot scrie, iar tu poți citi! :) 

Costel Ghioancă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.