După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 20 august 2020

China: Creștin de 84 de ani obligat să se roage în faţa imaginii preşedintelui Xi Jinping în loc de Dumnezeu, iar crucea este înlocuită cu fotogafia conducătorului Partidului Comunist Chinez...

 

Autoritățile din China au înlocuit o cruce în casa unui bărbat creștin în vârstă cu o imagine a lui Xi Jinping și i-au ordonat să se roage președintelui țării în locul lui Dumnezeu. Aceste lucruri fac parte din eforturile Partidului Comunist Chinez de a elimina creștinismul.

Bărbatul în vârstă de 84 de ani din provincia Shanxi, China se numără printre mai mulți creștini din alte provincii cărora li s-a ordonat să elimine din casele lor imaginile creștine și să le înlocuiască cu imagini ale unor lideri comuniști, a relatat revista religioasă Bitter Winter.

„Secretarul Partidului Comunist Chinez (PCC) mi-a cerut să dau jos și să arunc crucea și să mă rog la Xi Jinping de atunci încolo,” a declarat creștinul către Bitter Winter. „Xi Jinping este un om, nu Dumnezeu. Mă simt întristat pentru că a fost distrusă crucea, dar nu pot face nimic.”

Rapoarte similare au apărut în cel puțin cinci provincii în ultimele luni, autoritățile cerând credincioșilor – adesea gospodari cu venituri mici, bazați pe ajutorul guvernului – să înlocuiască imagini cu Isus și cruci cu afișe ale liderilor Partidului Comunist pentru a nu pierde ajutorul de la stat.

În iunie, un oficial al statului din județul Lin a ordonat în mod repetat sătenilor prin intermediul social media să înlăture toate simbolurile religioase din casele lor, a informat Bitter Winter.

„El a afirmat că crucea simboliza învățăturile neortodoxe, care ar trebui să fie eliminate, conform ordinelor autorităților superioare. Dacă nu, aceștia vor fi trași la răspundere penală. Oficialul a subliniat că gospodăriile sărace trebuie să înlocuiască simbolurile cu imagini ale lui Xi Jinping,” a prezentat editorialul.

Oficialitățile din județul Lin au amenințat că anulează indemnizațiile pentru săraci, dacă creștinii refuzau să renunțe la cărțile bazate pe credință și alte articole. Un creștin a spus către Bitter Winter că fiecare gospodărie a primit ordin să afișeze portretele lui Xi și că locuitorii trebuie să dovedească prin poze cu ei lângă afișe.

În sud-estul provinciei Jiangxi oficialitățile au dat jos cruci și alte imagini creștine în casele membrilor bisericii recunoscute. Când oamenii s-au împotrivit, oficialitățile le-au spus credincioșilor că pun în aplicare ordinele emise de stat.

„Deși reticenți, creștinii săraci au fost nevoiți să înlăture simbolurile, deoarece oficialii amenințau că vor anula indemnizația de subzistență dacă nu se supuneau. Oamenii trebuie să urmeze partidul care le dă bani, nu pe Dumnezeu, au susținut oficialii,” relatează Bitter Winter.

S-a raportat anterior faptul că în aprilie guvernul orașului Xinyu din provincia de sud-est a Jiangxi a anulat subvenția minimă a unui creștin cu dizabilități și o indemnizație lunară pentru handicap de 100 RMB (aproximativ 14 dolari), deoarece credinciosul a continuat să participe la serviciile religioase în ciuda ordinelor guvernamentale.

În anul 2017, oficialii PCC au vizitat casele credincioșilor din județul Yugan, din provincia Jiangxi și au eliminat 600 de simboluri creștine din sufrageriile creștinilor și au atârnat 453 de portrete ale liderului comunist în locul lor, potrivit unui raport al South China Morning Post.

South China Morning Post, un ziar care înfruntă regimul comunist, a afirmat că demersul a făcut parte dintr-o campanie sponsorizată de stat pentru atenuarea sărăciei din regiune, deoarece unii membri ai PCC dau vina pe credința familiilor pentru sărăcie.

„Multe gospodării sărace s-au confruntat cu sărăcia din cauza bolilor din familie. Unii au recurs la a crede în Isus pentru a le vindeca bolile, a declarat șeful campaniei PCC. Dar am încercat să le spunem că îmbolnăvirea este un aspect fizic și că cei care îi pot ajuta cu adevărat sunt Partidul Comunist și secretarul general Xi.”

Anul trecut, autoritățile împreună cu PCC au înlăturat cele zece porunci din aproape fiecare biserică și locurile de întâlnire dintr-un oraș al județului Luoyang și le-au înlocuit cu citatele președintelui.

În urma implementării regulilor de reglementare religioasă revizuite în februarie 2018, oficialii comuniști au închis bisericile, au arestat congregațiile și au încercat să rescrie Biblia în eforturile de a elibera religia de influența străină.

Campania Chinei de a schimba religia a început de la un discurs al lui Xi la Conferința Națională a Muncii Religioase din aprilie 2016. La acea vreme, Xi a declarat că „pentru a ghida activ adaptarea religiilor la societatea socialistă, o sarcină importantă este sprijinirea schimbării religiilor.”

Open Doors USA plasează pe locul 23 China pe lista sa de 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin. Organizația nonprofit remarcă faptul că, în timp ce constituția Chinei protejează dreptul la religie, lăcașele de cult sunt adesea strict controlate și chiar închise dacă sunt considerate prea mari sau invită oaspeți străini.

 www.christianpost.com

Traducerea şi adaptatarea Prodocens Media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.