După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 6 iulie 2020

Florin Ianovici 🔴 Se fură ca în codru


Ioan 10:10 – "Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug."

Avem reputația unei țări în care se fură. De la: ,,se fură ca în codru” s-a ajuns să se fure chiar și codrul. Nimic nou sub soare. Cel puțin sub soarele României.

Mulți întreabă: a mai rămas ceva de furat? Da, a mai rămas si mereu va rămâne: sufletul tău, sufletul meu și al copiilor noștri.

Am avut un coleg de bancă care era hoț. Întâmplarea a făcut să mă placă datorită umorului meu si a replicilor mele, uneori istețe.

M-a învățat câte ceva despre cum să șterpelești de la oameni. Copil fiind, mi s-a părut fascinant să îl ascult. Iată câteva dintre lecțiile auzite:

1. Devierea atenției.
De regulă erau doi sau trei. Unul dintre ei începea o ceartă sau făcea un gest care atrăgea atenția oamenilor. Toți începeau să privească, să se uite spre ei și neglijau geanta, portofelul fiindcă atenția lor era abătută. Este tehnica preferată a celui rău de a-ți abate privirea de la ceea ce ai la ceea ce nu ai, de a te face să privești spre oameni sau evenimente în mod greșit ca să poată mai apoi să te jefuiască.

Sunt multe lucruri care merg prost. Oamenii s-au înrăit peste măsură. Peste tot se simte praful de pușcă care parcă așteaptă o scânteie. Diavolul vrea să te orbească, să îți fure atenția și să îți îndrepte ochii spre nemulțumiri, gunoaie, spectacole de duzină ca să poată fura din sufletul tău pacea, mulțumirea, încrederea în Dumnezeu.

Dumnezeu are un antidot fantastic: harul lui Dumnezeu.
Evrei 12:15 – "Luați seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare și mulți să fie întinați de ea."
Rămâi mereu concentrat pe ceea ce ai primit din Dumnezeu. Tu ești copilul lui Dumnezeu, ești răscumpărat din păcate, numele tău este scris în ceruri, de aceea veghează asupra mântuirii tale si nu lăsa ca hoțul să îți abată privirea de la har spre circul lumii acesteia. Nu uita ca el vrea să îți fure dulceața recunoștinței pentru faptul că ești mântuit.

2. Aglomerarea, învălmășeala
Hoții preferă locurile aglomerate, unde oamenii se înghesuie unii în alții și nu mai simt când sunt buzunăriți. Aglomerarea este totdeauna arma preferată a celui rău. De dimineață până seara alergăm, iar uneori nici nu știm pentru ce o facem. Ne luăm cu ușurință unii după alții. Cumpărăm ce ne spun alții, mergem unde ne spun alții și de regulă, dacă vedem un loc aglomerat întrebăm: ce se dă? Poate că e timpul să ne întrebăm ce ni se ia? Caută liniștea rugăciunii, caută un loc al meditației, caută să te depărtezi de îmbulzeală, de învălmășeală ca să îți poți pune gândurile în ordine. Nu aștepta ca altul să facă rânduială la tine în suflet.

3. În rândul hoților există o categorie mult mai periculoasă și anume cea a tălharilor.

Legal vorbind, tâlhăria este o hoție cu violență. Tălharii sunt hoți pe față care folosesc intimidarea, amenințarea, forța fizică. De aceea ai grijă în ce locuri mergi și la ce ore alegi să ieși din casă. Tălharii folosesc întunericul și locurile neumblate. Tu, fii un copil la Luminii și umblă în locurile ocrotite de Dumnezeu. Nu fi prea încrezător în puterea ta, nu umbla ca un neînțelept, ci păzește-te de capcanele celui rău si mergi pe căile plăcute lui Dumnezeu ca să ai parte de protecția Lui.

Cel mai de preț bun al tău este viața din Hristos care ți-a fost dăruită din belșug și pe care diavolul o vânează.

Veghează, privește țintă spre Hristos, caută solitudinea rugăciunii, a meditației din Cuvânt, evită aglomerările și locurile periculoase, fii atent la ceasul în care umbli și așa vei păstra comoara dată de Dumnezeu, cea a mântuirii.

Să fiți deplin binecuvântați și biruitori în Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.