luni, 27 iulie 2020

Florin Ianovici 🔴 Blândețea ca antidot al panicii


Ați fost vreodată într-un spațiu închis, neluminat si fără oxigen suficient? Ați avut sentimentul că vă sufocați? Așa îmi pare că se întâmplă cu oamenii în aceste zile.

Mă aștept din moment în moment ca cineva sau ceva să izbucnească si să declanșeze o învălmășeală în care vom pierde pe mulți si multe lucruri prețioase nouă.

Presiunea exercitată asupra oamenilor este prea mare si cei mai mulți nu au supape de eliberare a ei. Frica necontrolată va declanșa mai devreme sau mai târziu un bombardament distrugător, cu izbucniri nervoase, acuzații, răzbunări, cuvinte și acțiuni dureroase care vor răni pe mulți.

Când tensiunea acumulată datorită nesiguranței, îngrijorării, eforturilor supraomenești de a sta pe linia de plutire, va fi scăpată de sun control, vom asista la un dezastru generalizat. Țineți minte aceste cuvinte.

Cum să nu te lași copleșit?
"Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape." – Filipeni 4:5

Blândețea nu este pasivitate sau lipsă de răspuns, ci expresia unei atitudini mature si încercate, călită în focurile vieții. Reacția de blândețe este una de stabilitate, corectitudine, de imparțialitate. Este cheia acestor vremuri tulburi în care exagerarea, panica care se răspândește este oprită doar de cei ce sunt rezonabili, cumpătați, echilibrați, calmi.

Blândețea aceasta este cunoscută de toți oamenii.
O simte familia ta, o văd colegii tăi, ea face o diferență majoră în relațiile dintre noi. Cei ce se sperie devin necontrolați, dar cei blânzi sunt calmi , liniștiți si devin antidot pentru otrava panicii.

Blândețea va spune: Dumnezeu este în control.
Blândețea va spune: să ne facem partea si Dumnezeu va îngriji de toate nevoile noastre.
Blândețea va spune: e o perioadă foarte dificilă, dar vom birui prin puterea lui Dumnezeu.
Blândețea va spune: am mai avut greutăți, necazuri, dar Dumnezeu ne-a ajutat.
Blândețea spune: nu te îngrijora, ci vorbește în rugăciune cu Dumnezeu si spune-i Lui tot ce te apasă.

Domnul este aproape.
Nu trebuie să treci prin toate acestea singur. El nu este absent în tot ce ți se întâmplă. Nu te lăsa copleșit de gândul că ești singur.

Când cei doi ucenici de pe drumul Emausului s-au apropiat de satul unde doreau să ajungă, Isus S-a făcut că vrea să meargă mai departe, dar ei au stăruit ca El să rămână, spunându-i: „Rămâi cu noi, căci este spre seară și ziua aproape a trecut.” – Luca 24:29
Și El a intrat să rămână cu ei.

Tu nu ai folosit toată puterea pe care o ai dacă lupți de unul singur. Folosește întreaga putere, agățându-te cu ambele mâini de poala hainei Lui. Abia atunci vei vedea cu adevărat puterea care te va scoate biruitor.

Când toți se sperie si reacționează nervos, tu fii blând pentru că știi că Domnul este aproape...de tine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.