După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 26 iulie 2020

„Este un moment foarte dificil aici”: o scrisoare sfâșietoare din Coreea de Nord în mijlocul COVID-19


În timp ce COVID-19 continuă să mărească provocările cu care se confruntă oamenii din Coreea de Nord, unii au apelat la membrii familiei lor din Coreea de Sud și din alte țări, cerând ajutor.

De la sosirea recentă în Coreea de Sud, credincioasa Sonyong Lee* a primit mai multe scrisori de la mama ei care se află în Coreea de Nord. Recent, Sonyong a împărtășit conținutul uneia dintre scrisorile primite de la mama sa cu Radio Free Asia – cuvintele ei sunt un indicator foarte limpede al faptului că situația se înrăutățește tot mai mult pentru nord-coreeni în perioada pandemiei.

„Înțeleg circumstanțele dificile în care te afli pe măsură ce îți începi o nouă viață în Coreea de Sud”, a scris mama lui Sonyong. „Dar este un moment foarte dificil aici. Te rog să mă ajuți încă o dată.”

Mama lui Sonyong primise bani de la ea în martie; în mod clar nu i-a fost ușor să ceară din nou ajutor. Însă, odată cu creșterea costurilor alimentelor și a stocurilor de produse alimentare importate, oamenii din Coreea de Nord au nevoie de mai mult ajutor ca niciodată pentru a supraviețui în țara lor.

Granițe restrictive

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunțat că doar 12 evadați din Coreea de Nord au reușit să ajungă la Seul din aprilie până în iunie a acestui an – șapte în aprilie, doi în mai și trei în iunie. O scădere drastică în ultimul an. În aceste trei luni din anul 2019, 320 de nord-coreeni ajunseseră în Coreea de Sud.

„Numărul oamenilor care au fugit din Coreea de Nord și au intrat în Coreea de Sud în al doilea trimestru al acestui an a fost mai mic ca niciodată”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Unificării.

Odată cu securitatea la frontieră impusă datorită COVID-19, activitățile multor brokeri și contrabandiști din Coreea de Nord au scăzut radical. Un broker i-a spus lui Songyon: „Mi-e teamă și sunt speriat să sun chiar în aceste zile; există o adevărată represiune împotriva celor care vor să fugă și împotriva brokerilor din Coreea de Nord. Nu acum, dar să așteptăm până se reduce nivelul actual de securitate.”

O criză economică în creștere

Incapacitatea de a trimite bani afectează populația nord-coreeană și biserica subterană cu aproximativ 300.000 de credincioși care ne spune în continuare: „Biserica nu poate supraviețui fără hrană.” Acești bani trimiși în Coreea de Nord de membrii familiei din afară nu ajută doar rudele lor, ci fac parte din „economia evadaților”, care a jucat un rol important în sprijinirea economiei din Coreea de Nord.

Un sondaj din martie 2019, realizat de Centrul de Informare a Drepturilor Omului din Coreea de Nord, a arătat că 6 din 10 oameni care au evadat (414 evadați din Coreea de Nord au fost intervievați) au trimis bani membrilor de familie din Coreea de Nord, cu o sumă medie de 2460 USD trimisă de fiecare dată. Fără economia evadaților, criza economică din Coreea de Nord nu va face decât să se înrăutățească – mulți nu vor supraviețui bolii actuale și insuficienței alimentare cauzate de blocajele și seceta care distruge culturile.

Carantinarea a 25.000 de nord-coreeni

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat că Coreea de Nord a pus în carantină un număr de 25.551 de persoane în ultimele luni. Între timp, Coreea de Nord susține că nu a avut un singur caz de coronavirus în țară.

Cu toate acestea, numărul de persoane în carantină relevă probabilitatea unei mari lupte împotriva virusului. De fapt, atunci când Kim Jong-un a dispărut din public pentru câteva săptămâni la începutul acestui an, el ar fi putut fi în carantină.
Câteva surse non-statale, inclusiv site-ul de știri Daily NK deținut de evadați din Coreea de Nord, au susținut că mai multe decese, inclusiv 180 de soldați și 11 prizonieri din lagărul de concentrare Chongori, au fost cauzate aproape sigur de COVID-19.

Rugați-vă pentru Coreea de Nord

Vă rugăm să continuați să vă rugați ca dragostea lui Dumnezeu să pătrundă în inimile oamenilor aflați sub regimul nord-coreean și să îi conducă la schimbare, astfel încât aceștia să dorească să ajute milioanele de oameni care suferă în națiunea lor. Rugați-l pe Dumnezeu să-i cheme și să-i echipeze pe frații și surorile noastre din Coreea de Nord pentru a fi lumina lui Dumnezeu în acest timp întunecat.

Preluat de la: www.opendoorsusa.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.