sâmbătă, 4 iulie 2020

Bebe Ciaușu 🔴 FAKE NEWS: „Dacă tu faci un pas spre Dumnezeu, El face doi spre tine.”


De-a lungul timpului, oamenii au atribuit creştinilor anumite învăţături, simple ziceri sau sintagme care nu se regăsesc în Biblie. Acestea au ajuns să fie repetate atât de des, încât mulţi cred, literalmente, că sunt din Biblie şi că fac parte din crezul creştinilor. Problema este că aceste clişee, aceste stereotipuri au ajuns să fie asimilate şi în mediul confesional evanghelic, iar unii creştini au ajuns să le utilizeze în vorbirea publică, să le posteze pe reţelele de socializare sau chiar să le rostească din amvoane cu o siguranţă de invidiat. Una dintre acestea este „Dacă tu faci un pas spre Dumnezeu, El face doi spre tine.” Am găsit şi varianta: „Dacă tu faci un pas către Dumnezeu, El va face zece către tine.” Ba există şi adaptarea: „Dacă tu faci un pas spre Dumnezeu, El va face o sută către tine”. Şi poate nu vă vine să credeţi, dar există şi forma mult mai generoasă: „Dacă tu faci un pas spre Dumnezeu, el va face o mie spre tine.”

Este adevărată această zicere? Este biblică, chiar dacă nu se regăseşte în Biblie în forma consacrată? La ce se referă şi cum ar trebui să o înţelegem?

Te invit duminică, 05.07.2020, la Biserica Baptistă „Harul” din Ineu, pentru a găsi împreună răspunsuri la aceste întrebări!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.