După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 1 iunie 2020

STUDIU: Aproape jumătate dintre cei care mergeau înainte la biserică spun că nu au urmărit nici o slujbă online în ultimele 4 săptămâni


Aproape jumătate din cei care frecventează biserica nu au urmărit o slujbă online în ultimele patru săptămâni, iar dintre cei care au făcut-o, doar 40% spus că au urmărit serviciile bisericii lor regulate, sunt datele unui noi studiu.

Noile date oferite de Barna Group au fost subliniate în cadrul unei postări pe blogul lui Carey Nieuwhof, un fost avocat și pastor fondator al bisericii Connexus Church din Ontario, Canada.

În această postare, Nieuwhof a observat faptul că 48% dintre cei care frecventau biserica au raportat că ei nu s-au uitat (sau nu au urmărit) la vreo slujbă de biserică online în ultimele 4 săptămâni. Mai puțin de jumătate din ceilalți 52%, care au urmărit biserica online, au spus că au vizionat slujba bisericii lor, cu un ”uimitor 23%” care au raportat că ei au transmis online slujba altei biserici online, a spus Nieuwhof.


În timp ce anumiți lideri bisericești au vociferat pentru permiterea redeschiderii clădirilor spre a se începe slujbele în persoană, Nieuwhof (foto alăturat) a spus că acest studiu dezvăluie faptul că nu toată lumea plănuiește să se grăbească să revină pe banca lor din biserică.

Pe cât de tentant pare redeschiderea ușilor și să credem că toți vor reveni înapoi, datele (chiar acum) arată că probabil nu așa stau de fapt lucrurile”, a notat Nieuwhof. ”Așadar, distanțarea socială face imposibilă umplerea încăperilor și, până când va fi în ordine să ne adunăm în număr mai mare, o acțiune neînțeleaptă. Sălile pline sunt la luni distanță, dacă nu și mai mult.”


El a mai citat datele unui sondaj de creștere personală de pe platforma Gloo efectuat pe mii de lideri de biserică, studiu care arată că există un mic consens în ceea ce privește faptul dacă va fi ”în siguranță” să ne adunăm din nou în mod public.

Doar 21,5% dintre pastori au declarat un nivel scăzut de cazuri de coronavirus ar fi un moment bun pentru ca ei să redeschidă slujbele din nou. Circa 17% au spus că o să fie bine doar când distanțarea socială și directivele de stat acasă vor fi ridicate, în timp ce 14% spun că e bine să deschidă biserica atunci când se vor deschide și afacerile locale.

Un alt 8% au declarat că atunci când se va deschide posibilitatea de a lua masa la un restaurant local... atunci ar fi un semn bun să deschidă și biserica. Câteva procente mai mici de pastori au spus că vor să vadă mai întâi că apare o testare mai largă, redeschiderea școlilor, sau un vaccin înainte ca ei să poată ține slujbele în persoană la biserică.


În jur de 15% au solicitat ca toate aceste condiții să fie îndeplinite, în timp ce 10% au spus că nu erau siguri de data când vor redeschide biserica.

Pregătiți-vă pentru dezamăgirea emoțională a unii reveniri eșalonate și mai puțin optimă. Știu ce înseamnă să speri să ai o sală plină în condiții normale și ce înseamnă să vezi scaune goale”, a scris Nieuwhof către liderii de biserică.

Aceasta s-ar putea să fie realitatea pentru perioada care va veni. Tind să cred că o mulțime de lideri se luptă cu lipsa acelui normal mai mult și mai profund decât ar realiza ei. Mergeți la consiliere, vorbiți cu un prieten, rugați-vă și pregătiți-vă pentru o perioadă mai lungă de ruptură decât v-ați dori. Asta e ceea ce se cere uneori din partea cuiva care este în conducere”, a notat el.

Nieuwhof a mai notat faptul că pandemia de coronavirus existentă a împins rapid pe mulți spre partea digitală în multe industrii, inclusiv în lumea bisericii, și prezice că ”bisericile în creștere vor deveni în viitor organizații digitale cu expresii fizice, nu organizații fizice cu o prezență digitală”.

Realizez faptul că vor fi mulți care vor merge împotriva acestor lucruri, dar este o prostie să ignori faptul că oamenii se conectează mai ușor online și adesea admit adevărul cu dragă inimă în mediul online decât atunci când se află în persoană (acest lucru s-ar putea să nu fie chiar adevărat, dar acest studiu de cercetare de la Stanford arată că adesea este adevărat)”. a scris el. ”A pune biserica digitală înapoi pe raft în noua normalitate înseamnă a ignora cea mai mare oportunitate pe care o are biserica astăzi de a câștiga pe oameni”.

NOTĂ. Materialul de mai sus este scris de Leonardo Blair, reporter la Christian Post, de unde a fost preluat, publicat la data de 26 mai 2020. Carey Nieuwhof poate fi urmărit pe YouTube sau pe site-ul său: careynieuwhof.com, unde oferă mai multe resurse pentru liderii de biserici.

Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa: Blogul Lumea cre(s)tina în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.