luni, 22 iunie 2020

Sodomiţii se simt ofensaţi de textul biblic 1 Corinteni 6:9, pretinzând că în original textul nu conține cuvântul "sodomie" și că ar fi fost o invenție a traducătorilor...


Uitați pe cine ofensează 1 Corinteni 6:9!

1 Corinteni 6:9 îl ofensează pe Bradley LaShawn Fowler, un membru al comunității "minorităților sexuale" din SUA.

E ofensat în mod special de referința din acest verset la "sodomie". Din această cauza, în iunie 2008, a dat în judecată două mari edituri creștine din America, Thomas Nelson Publishing și Zondervan Publishing House. Le-a acuzat de a fi tradus "eronat" 1 Corinteni 6:9, pretinzând că în original 1 Corinteni 6:9 nu conține cuvântul "sodomie" și că ar fi fost o invenție a traducătorilor.

Am menționat incidentul această sâmbătă în prezentarea mea live pe facebook în contextul discuției despre posibilele consecințe asupra creștinilor Americii a cazului câștigat de "minoritățile sexuale" la Curtea Supremă a SUA pe 15 iunie. Cum explicam deja săptămâna trecută, consecințele nu vor întârzia și vor fi cât se poate de serioase.

Cazul Fowler a fost intentat în Michigan, dar a fost respins. Cu toate acestea, el deja constituie un precedent. Așa a fost și cu căsătoriile între persoane de același sex. Primul proces de acest gen a fost intentat în America în 1972, iar dreptul la căsătorii unisex a fost dobândit, tot în tribunale, în 2015.


Nu este deci exclus ca ceea ce a început Fowler în 2008 să devină un trend ca urmare a deciziei din 15 iunie anul acesta.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.