După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 15 iunie 2020

Aproape 60 de atacuri împotriva credincioșilor și a lăcașelor de cult au fost raportate în Spania

Spania se bucură de libertate religioasă și libertate de conștiință, dar Annual Report of the Observatory for Religious and Conscience Freedom (OLRC) reclamă că în fiecare an aceste drepturi sunt atacate de persoane, grupuri sau instituții.

ORLC este o asociație non-guvernamentală. După colectarea datelor din anul 2019, a subliniat că „80% din cazurile împotriva libertății religioase care apar în țara noastră sunt împotriva creștinilor”.

Deși numărul cazurilor a scăzut față de 2018, asociația avertizează cu privire la creșterea atacurilor violente.

„Cazurile de violență împotriva credincioșilor au crescut (de la un caz în 2018 la trei în 2019, toate împotriva catolicilor), precum și atacurile asupra lăcașurilor de cult (de la 53 la 55, majoritatea împotriva bisericilor sau a simbolurilor creștine)”, se arată în raport.

Secularism radical

María García, președintele OLRC, consideră că atacurile provin de la persoane sau grupuri care încearcă să „impună un secularism radical căutând să elimine toate confesiunile din spațiul public”.

„Întrucât Spania este o țară cu rădăcini creștine, aceasta este religia cea mai atacată. O parte minoritară, dar foarte beligerantă a societății, iar unii politicieni doresc să elimine aceste rădăcini și să facă tot posibilul pentru a împiedica credincioșii acestei confesiuni religioase să se manifeste ca atare în viața publică ”, explică García. Mai mult, „datele obținute în rapoartele altor țări demonstrează că aceasta este o tendință în restul Europei”.

Partidele politice și libertatea religioasă

De asemenea, raportul consideră partidele politice ca obiect de studiu, concluzionând că partidul de stânga Podemos „este cel mai agresiv partid împotriva libertății religioase, fiind implicat în 19 cazuri analizate. Sunt urmate de partidul comunist Izquierda Unida și de Partidul Social Democrat PSOE, cu 14 cazuri fiecare ”.

OLRC solicită partidelor politice „să respecte dreptul la libertatea religioasă, atât individual, cât și colectiv, precum și tratatele semnate cu diferitele confesiuni religioase”.

„Un stat laic nu înseamnă eliminarea tuturor simbolurilor religioase și interzicerea cetățenilor de a-și exersa religia în public, ci mai degrabă respectarea acesteia”, subliniază OLRC.


De asemenea, ei solicită autorităților „să respecte și libertatea religioasă cu măsuri vigilente pentru a reduce numărul de profanări ale bisericilor; precum și luarea de măsuri împotriva celor care atacă lăcașuri de cult".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.