După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 20 mai 2020

Ungaria interzice schimbarea sexului în actul de identitate

Parlamentul ungar a aprobat marţi un proiect legislativ care interzice schimbarea sexului în documentele personale oficiale, decizie care afectează persoanele transsexuale, ceea ce a provocat proteste din partea acestora şi a unor instituţii europene şi ONG-uri, informează AFP citată de Agerpres.
Conform actului normativ impulsionat de partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, în documentele oficiale şi în actele de identitate trebuie înregistrat sexul biologic la naştere, iar acesta nu va putea fi modificat niciodată. Aşadar, persoanele transsexuale nu vor mai putea obţine acte conform identităţii lor de gen.
 Anterior, o asemenea modificare putea fi cerută la starea civilă. ”Este trist şi scandalos că Parlamentul a decis să adopte această lege odioasă sfidând preocupările ridicate de organizaţii ale societăţii civile şi de organisme internaţionale, printre care Consiliul Europei, Parlamentul European şi diverse organe ale Naţiunilor Unite”, susţine Tamas Dombos, membru al ”Alianţei ungare LGBT”.  

Vom utiliza toate căile juridice posibile pentru a contesta această lege în faţa tribunalelor ungare şi internaţionale”, mai spune acesta. Organizaţii europene de apărare a drepturilor comunităţii LGBT au cerut retragerea acestei legi despre care spun că va creşte ”discriminarea şi violenţa” faţă de transsexuali.
Au protestat de asemenea comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Dunja Mijatovic, Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, diverse ONG-uri şi partide ungare de opoziţie.
Premierul Viktor Orban a lansat după realegerea sa în 2018 iniţiative de susţinere a valorilor creştine şi tradiţionale. La începutul acestei luni parlamentul de la Budapesta a respins ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul), estimând că acest document promovează ideologia de gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.