După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 mai 2020

Mike Pence: Casa Albă nu va tolera cenzurarea conservatorilor în social media

Vicepreședintele Mike Pence spune că administrația Trump se opune puternic cenzurării conservatorilor de către social media și companiile tech mari și că suprimarea vocilor conservatoare înainte de alegerile generale din noiembrie va avea un răspuns pe măsură din partea Casei Albe.
„Președintele a spus foarte clar că nu vom tolera cenzura pe internet și pe social media împotriva conservatorilor. Nu vom tolera asta”, spune Mike Pence.
Vicepreședintele nu a furnizat detalii cu privire la forma în care va arăta răspunsul administrației, dar Wall Street Journal, citând „surse familiarizate cu această temă”, a raportat că administrația Trump are în vederea crearea unei comisii care va evalua plângerile de prejudecăți anti-conservatoare.
Președintele Donald Trump și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la suprimarea conservatorilor de către marile companii tech și social media. Într-o postare din 16 mai, Trump a acuzat mai multe platforme că servesc „stânga radicală” și a indicat o reacție a Casei Albe.
„Stânga radicală este în control total și comandă la Facebook, Twitter și Google”, adăugând că administrația „lucrează pentru remedierea acestei situații ilegale”.
Social media și companiile tech mari au negat în mod repetat acuzațiile privind discriminarea motivată politic.
În schimb, Conservatorii susțin de mult timp că marile platforme de tehnologie și social media suprimă vocile de dreapta prin moderarea conținutului motivată politic, prin verificarea selectivă, schimbarea topului de căutare și manipularea fluxurilor de știri.
Dennis Prager, realizatorul de emisiuni radio, a dat în judecată Alphabet Inc., compania mamă  a Google și YouTube, susținând că există o „animozitate” YouTube împotriva „identității și opiniei sale politice”, reducând accesul utilizatorilor la clipurile sale video prin „modul restricționat” la teme precum avortul, dreptul de a deține arme, islam și terorism, în ciuda promisiunii declarate a platformei de neutralitate.
Ulterior, Alphabet a câștigat prin respingerea procesului, judecătorul afirmând că Google și YouTube nu se califică a fi „actori de stat” supuși Primului Amendament prin crearea unui „forum public” pentru discurs.
Măsurile de accelerare a moderării conținutului adoptate de companiile de social media în fața pandemiei COVID-19 nu au reușit să atenueze îngrijorările Conservatorilor. În martie, CEO-ul Google și Alphabet a publicat un anunț în care menționa că YouTube, care este deținut de Google, a eliminat mii de clipuri video COVID-19 prin instrumentele sale de moderare a conținutului considerat „fals”.
Dar mulți Conservatori susțin că standardele pentru a determina ceea ce este „fals” sunt insuficient de transparente și că sunt predispuse la prejudecată motivată politic.
În aprilie, CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a prezentat o politică potrivit căreia „orice conținut împotriva recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății ar fi o încălcare a politicii noastre” și că vor „elimina informațiile problematice”.
Regimul din China a fost recent acuzat de consilierul de securitate națională al Casei Albe că a furnizat „informații false” OMS, președintele amenințând cu reducerea permanentă a finanțării agenției ONU. De asemenea, tot mai multe țări, inclusiv Uniunea Europeană, solicită investigații asupra managementului și răspunsului conducerii OMS față de pandemie.
Mark Grabowski, profesor asociat specializat în Drept Cibernetic și Etică Digitală la Adelphi University, a declarat că YouTube aplică un standard dublu atunci când vine vorba de discursul online, în special pe temele COVID-19.
„În unele cazuri, conținutul pe tema virusului a fost produs de surse de autoritate, cum ar fi medicii, profesorii și epidemiologii. Între timp, aceleași platforme promovează opinii extrem de speculative ale unor persoane care sunt complet necalificate să discute despre acest subiect”.
La reuniunea pe tema social media organizată anul trecut la Casa Albă, criticii conservatori au denunțat o serie de practici ale companiilor tech, Trump afirmând că se aplică un tratament inegal.
„Există o prejudecată teribilă. O cenzură pe care nimeni nu o poate înțelege. Se joacă cu multe minți și o fac nedrept”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.