După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

joi, 21 mai 2020

Mat Staver, LC: Chicago utilizează tactici comuniste pentru a amenința bisericile

Mat Staver este Fondatorul și Președintele organizației Liberty Counsel, o organizație de avocați creștini care proclamă, susține, apără și promovează libertatea religioasă, sanctitatea vieții și a familiei.
Liberty Counsel reprezintă bisericile și creștinii din întreaga țară în cazurile de discriminare religioasă și de suprimare a libertăților conferite de Constituția Statelor Unite, în prezent fiind implicată în cazul celor două biserici române din Illinois: Biserica Penticostală Română Elim Chicago și Biserica Baptistă Logos Niles, care luptă pentru dreptul de a organiza slujbe cu mai mult de zece persoane, deși respectă aceleași recomandări de distanțare socială și de igienă ca toate instituțiile care operează cu mase mari de oameni în această perioadă de pandemie.
*
„După cum știți, Liberty Counsel apără bisericile din toată țara de atacurile neconstituționale asupra libertății religioase. Una dintre aceste biserici, Biserica Penticostală Română Elim din Chicago, a suferit duminică un astfel de atac, încât chiar și noi am fost consternați de cât de departe pot merge unii aleși ca să-și impună ordinele ilegale și tiranice!
Permiteți-mi să împărtășesc câteva detalii despre cazul nostru din Chicago.
Deși Curtea de Apel nu a acordat o interdicție în așteptarea apelului, a accelerat cazurile pentru clienții noștri, două biserici române. Astfel, în loc să dureze un an pentru a pronunța o hotărâre, a dispus o audiere completă cu o decizie preconizată în câteva săptămâni.
În cazul pe care l-am avut în Kentucky, avem deja două victorii la diferite Curți de Apel Federale. Prin urmare, o victorie la Curtea de Apel pentru bisericile române va oferi o scutire imediată, dar o pierdere va stabili acest caz pentru o trimitere la Curtea Supremă a Statelor Unite pentru a soluționa această problemă la nivel național!
Deși multe dintre restricțiile legate de COVID-19 asupra bisericilor din țară sunt neconstituționale, ordinele guvernatorului statului Illinois sunt printre cele mai stricte.
Guv. Pritzker le-a spus reporterilor că „vor exista consecințe” pentru nesupunerea față de edictele sale ilegale. Până duminică dimineața, primarul orașului Chicago, Lori Lightfoot, a apelat la propria metodă de tip „gașcă de bandiți” pentru a forța biserica să se conformeze.
Duminică dimineața devreme, locuitorii a nouă străzi în orice direcție de Biserica Penticostală Română Elim s-au trezit să afle că orașul le-a interzis să parcheze pe propriile locuri de parcare din fața caselor.
Cu un preaviz de mai puțin de 24 de ore, locuitorii au descoperit semne oficiale scrise în grabă de mână cu „Nu parcați” lipite pe stâlpii și copacii din cartierul lor.
În plus, rezidenților le-a fost trimisă și o scrisoare care afirma că dreptul lor de a parca pe stradă a fost revocat din cauza refuzului bisericii de a se supune ordinelor ilegale de închidere a bisericilor emise de Guv. Pritzker.
Mesajul transmis Pastorului Ionescu și bisericii sale a fost clar – renunțați acum sau întreg cartierul va fi pedepsit pentru sfidarea voastră… împreună cu toți membrii bisericii.

Când primarul a aflat că biserica nu folosește parcarea stradală, a trimis mașinile de poliție pentru a bloca intrarea în parcarea privată pe care biserica a contractat-o. Astfel de tactici de intimidare erau comune în România comunistă, unde „pedeapsa în masă” a inocenților din apropiere era folosită pentru a îngrozi vecinii să nu simpatizeze cu „nonconformiștii”.
Pastorul Cristian Ionescu, care a trăit acest tip de represiune în România, a fost foarte direct cu privire la acțiunile primarului:
„Primarul incită la ură împotriva bisericii, ceea ce este foarte trist. Mulți dintre membrii noștri și-au riscat viața pentru a scăpa de comunism doar pentru a-l găsi germinând în 2020, sub primarul Lightfoot în Chicago”.
Biserica Penticostală Elim și Biserica Baptistă Logos NU vor îngenunchea în fața unor edicte ilegale și neconstituționale emise de politicieni care aparent sunt hotărâți să aplice metoda tiraniei sovietice.
În ciuda amenințărilor, aceste biserici vor continua să se supună lui Dumnezeu și să mențină bisericile deschise – la fel cum au făcut în România comunistă.
„Din 19 martie, ne rugăm pentru primar și pentru guvernator aproape în fiecare seară. Vom continua să ne rugăm pentru ei. Cu toate acestea, suntem continenți și de drepturile noastre constituționale. Efortul lor de a ne intimida ne face mai puternici”, a declarat Pastorul Ionescu mass-mediei.
Iată de ce bisericile ar trebui să se deschisă: Week-endul trecut, o persoană străină a intrat într-o biserică pe care o reprezentăm legal – o congregație care cu doar o săptămână înainte a apelat la Liberty Counsel pentru consiliere în privința redeschiderii. În ziua în care biserica s-a redeschis, acest străin a trecut pragul ei.
Acest om nu era un membru al bisericii și nu a participat niciodată la serviciile bisericii; era rănit și copleșit de probleme, atât de mult încât a vrut să pună capăt la totul. Dar prin Harul lui Dumnezeu, s-a întâmplat să ajungă la o biserică deschisă și a luat decizia care i-a salvat viața.
Pentru că această biserică era deschisă, un om care intenționa să se sinucidă a găsit salvarea și ajutorul de care avea nevoie.
Chicago, Illinois, conducătorii și membrii bisericii rămân sub amenințarea arestării și pedepsei pe măsură ce continuă să-și exercite dreptul fundamental de închinare.
Continuați să vă rugați pentru bisericile pe care le reprezentăm, pentru tot personalul nostru care este implicat și pentru dreptate. Rugați-vă, de asemenea, ca toți cei care au nevoie de salvarea lui Hristos să găsească o biserică cu ușile deschise în zilele ce vor veni. Fiți curajoși, Dumnezeu va triumfa!”
Mat Staver

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.