După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 6 aprilie 2020

Peter Costea 🔴 „Made in China”: COVID-19 și pactul cu diavolul


Nu există persoană pe planetă care să nu poarte ceva îmbrăcăminte ori să aibă un obiect pe care să nu scrie „Made in China”. Dacă nu îmbrăcăminte, atunci încălțăminte, ochelari, ceas ori alte lucruri similare. Nu există casă ori familie niciunde pe planetă în care să nu existe un lucru, aparat, obiect care să nu fi fost „made in China”. După cum nu mai există nicio persoană ori casă de pe întreaga planetă care să nu fi auzit de ultimul produs „Made in China” care a apărut pe piața mondială și care s-a extins în toată lumea cu viteza sunetului: coronavirusul, COVID-19. Dar este un produs cu care China nu se poate mândri.

Începem să ne obișnuim și să ne revenim încet, încet, din amețeala cauzată de rapiditatea cu care „the Chinese virus”, cum spunea dl Trump, continuă să se extindă în toată lumea. Și asta ne ajută să ne cristalizăm gândurile, să tragem câteva concluzii, la rece, privind acest gigant al istoriei contemporane, China comunistă și ultimul produs Made in China pe care l-a dat ea omenirii – cea mai mare panică globală cunoscută istoriei. Nu cea mai letală, în comparație cu epidemiile de acum sute ori mii de ani, dar cea mai bine cunoscută și extinsă în toată lumea și care a panicat întreaga omenire.

Am putea spune că noi, occidentalii și europenii, suntem în principal vinovați pentru turnura radicală înspre rău pe care China a luat-o în ultimii ani și care a culminat în exportul lui COVID-19? Eu spun că da. Aceasta este perspectiva din care voi analiza azi pandemia coronavirusului.

E anul 2020. Daca îmi amintesc bine, prin 1990 China comunistă a început să se deschidă către restul lumii, adoptând politica folosită de Lenin și sovietici în ani 20 ai secolului trecut, când rușii mureau de foame. Au adoptat the New Economic Policy / Noua Politică Economică, care a deschis Orientul Îndepărtat / Far East pentru investițiile corporațiilor americane și occidentale. Așa a apărut Occidental Petroleum, azi cunoscută ca Oxy Chemical. Au apărut și altele.

Corporații care au ținut în viață sistemul comunist sovietic, au prevenit colapsul lui, l-au finanțat, și au exportat propagandă sovietică în Occident. Rusia Sovietică, spuneau ele, este o țară pașnică și comunismul nu e chiar atât de rău. Din acest târg ori pact cu diavolul au câștigat sovieticii și corporațiile globale de atunci.

Chinezii comuniști au făcut la fel. Lipsa de educație, foametea, subdezvoltarea, creșterea demografică i-au forțat pe comuniștii chinezi să-și deschidă porțile, la început timid, pentru corporațiile mondiale să dezvolte China. Îmi amintesc mijlocul anilor 80 când în cursurile de comerț internațional era la moda să învățăm despre „how to do business in China / cum să faci afaceri în China”. China era ultima frontieră globală unde corporațiile puteau face profituri enorme. Au făcut și ele un pact cu diavolul, la fel cum au făcut cu sovieticii.

Din asta a câștigat toată planeta. Fiecare dintre noi. Fără excepție. Platforma industrială a planetei, cu toată mizeria ei, poluarea, condițiile insalubre, a fost transferată în China comunistă. Aerul nostru a devenit mai curat, iar al lor mai nesănătos. Produsele de consum au devenit mai ieftine. Noi, occidentalii, ne-am profilat pe servicii și financing, făcând profituri enorme din speculațiile financiare, din comerțul global, în timp ce produsele de consum și industriale erau făcute în China.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani, ori poate chiar mai mult, de când dăinuie acest pact cu diavolul.
În acești 30 de ani ne-am obișnuit să închidem ochii la toate agresiunile Chinei, abuzul drepturile omului, persecuția creștinilor, persecuția musulmanilor, a tibetanilor. În timp ce America și restul lumii erau îngrijorate de Coreea de Nord, China a devenit aliatul acestui stat paria, făcând practic imposibil să previi agresiunea comuniștilor nord-coreeni.

Ne-am deschis și universitățile pentru studenții chinezi, iar ei, când s-au întors acasă, au făcut ceea ce chinezii știu să facă cel mai bine: să imite ceea ce au văzut și învățat în Occident. Am acceptat și acest târg, pentru că studenții chinezi aduceau cu ei sute de milioane de dolari în universitățile americane anual. Așa au învățat cele mai delicate detalii ale biologiei moleculare și ale altor ramuri ale științei și cercetării, modificarea genomului uman, mutațiile virusurilor etc. La întoarcerea acasă s-au apucat de lucru. Tulpina COVID-19 e un rezultat al acestui furt intelectual care, din nefericire, a scăpat de sub control.

Ori poate că nu. Dar vom afla. E cert că virusul COVID-19 e „made in China”, dar încă nu e cert dacă China comunistă a căutat să-l „exporte” doar în Occident ori, din accident, l-au scăpat mai întâi la ea în casă. Rămâne de văzut.

Eu zic să fim vigilenți. Bătăliile pentru noua supremație a planetei au fost demarate în 2020, fie intenționat, fie prin accident. Pentru mine nu e nicio îndoială ca Xi și China sunt the bad boys ai zilelor noastre. Trebuie sa fi copil să crezi că responsabile pentru coronavirus sunt condițiile insalubre din piețele chinezești.

 E naiv să crezi că în China sunt doar 81.000 de infecții și mai puțin de 4.000 de decese cauzate de coronavirus. Noi, cei care am trăit sub comunism, nu mai putem fi păcăliți ori virusați, dacă vreți, așa de ușor de propaganda comunistă chineză.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.