După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 1 aprilie 2020

Jurnalistul Ion Cristoiu, despre consecințele crizei provocate de Covid-19: Vom înțelege că fericirea dată de societatea de consum era o fericire artificială și vom ști să prețuim lucrurile simple, să rămânem cu noi înșine...

Prețuirea lucrurilor simple și a vieții în sine va fi una dintre principalele consecințe ale crizei provocate de coronavirus, a opinat jurnalistul Ion Cristoiu, în cadrul ediției de duminică a emisiunii Gândurile lui Cristoiu.

Din punct de vedere uman, cred că această criză va avea câteva consecințe mari, pe care sper ca oamenii de pe planetă să le înțeleagă.

Prima consecință este prețuirea lucrurilor simple ale vieții, prețuirea vieții. Societatea omenească, mai ales cea occidentală, ajunsese într-un stadiu în care plăcerile vieții ajunseseră atât de sofisticate încât nu mai puteau fi satisfăcute. Nu mai erau plăceri să te plimbi prin parc, să ieși din casă... Trebuia o ultra-sofisticare ca să se rezolve plăcerile. 

Asta îmi amintește de o meditație a unui rus, fost sovietic, care spunea în felul următor: Ce vremuri erau când era Uniunea Sovietică! Aduceam iubitei mele o pereche de pantofi din R.D.G. și o făceam fericită pe toată viața... acum ce să-i mai aduc? Și o vilă dacă-i aduc, tot nu-i fericită.

Până la urmă, vom redescoperi plăcerile simple. Tot într-un film rusesc, că ei tratează tema mare a fericirii, ca și în literatura rusă clasică, e la un moment dat o secvență în care o rusoaică spune: Fericirea nu depinde de numărul de frigidere! 

Și aici, principala consecință va fi faptul că noi vom înțelege că fericirea dată de societatea de consum era o fericire artificială și iată că acum vom ști să prețuim lucrurile mult mai simple.

Mai țineți minte? O luasem razna de tot... Sigur, n-am nimic împotriva minorităților sexuale, etnice, dar ajunsese o întreagă nebunie! Adică se punea la îndoială cuplul. Cuplul care este bărbat-femeie, mamă-tată, care este esența vieții omenești pe pământ. Asta e esența, alta nu e: dacă nu există cuplu care face copii, omenirea moare. Era o prostie, că era o jignire dacă spui că e mamă și nu e și tată, parcă se tâmpiseră cu toții. Tot ce era lucru normal, definitoriu... Iată, acum, descoperim un lucru definitoriu pentru om: viața! În rest nu mai contează decât să trăiești sau să nu trăiești, să nu mori de foame sau să reușești să trăiești cât de cât. Ați văzut că au dispărut toate aceste teme? Voiau să scoată și genurile din gramatică, toți suntem la fel...

A treia consecință pozitivă este redescoperirea Familiei... Deci, acum oamenii vor sta în case. Nu toată lumea stă în palate, oamenii stau într-un apartament cu 2-3 camere, poate unii stau într-o garsonieră. E un foarte bun prilej de o verificare a vieții de cuplu, fundamentală. Cei care trec fără să divorțeze prin această perioadă vor trăi împreună până la adânci bătrâneți. Pentru că e un moment în care trebuie să te adaptezi unul la celălalt, nu mai are importanță iubire-pasiune, pentru că e o rutină zilnică pe care trebuie să o străbați. Se descoperă viața de familie. Celula de bază a societății dispăruse: el era la serviciu, ea era la serviciu, copiii erau pe nu știu unde și se întâlneau seara sau, uneori, doar la sfârșitul săptămânii. Acuma stau totdeauna, părinții își descoperă copiii, copiii își descoperă părinții, se descoperă trăinicia relației dintre tată și mamă. Este o consecință foarte importantă în legătură cu viața omenească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.