După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 24 aprilie 2020

FINLANDA. Deși cei de la centrul de reeducare spun că Mihai Simicală e bine crescut și trebuie trimis acasă, Socialul îl mută în alt centru

Medicul român Camelia Smicală a anunțat pe Facebook că fiul ei, Mihai, va fi mutat luni la un alt centru social, în localitatea Kuopio, la 300 km de casă.
Personalul de la centrul de reeducare unde Mihai era ținut împotriva voinței sale de trei luni „a declarat că Mihai este un copil foarte bine crescut, că a absolvit deja clasa a șaptea, că trebuie să fie reîntors acasă și că, dacă vor continua să îl țină în centre, Socialul îi va distruge viitorul”, scrie Camelia Smicală.
Cu toate acestea, Socialul a decis să îl mute în alt centru, „un loc unde nimeni nu îndrăznește să aibă altă părere decât cea a infractorilor de la Protecția Copilului”, scrie cu amărăciune românca pe rețeaua de socializare.
Fiica cea mare a Cameliei Smicală, Andreea, a absolvit de curând un liceu bun din Finlanda, în timp ce copiii mai mici, Maria și Mihai, deși au peste 12 ani și au afirmat repetat că vor să stea cu mama lor, sunt ținuți cu forța în centre de protecția copilului din această țară.
Familia a cerut repatrierea repetat, dar Ministerul de Externe al României se ascunde după pretextul că nu poate acționa pe teritoriul finlandez și nu are cu cine discuta la nivel înalt, deoarece deciziile de protecție socială sunt descentralizate în Finlanda.
Organizația finlandeză Lokakuun Liike avertizează că Finlanda are cea mai mare rată de copii în plasament. În marile orașe, unu din zece copii primește o formă sau alta de asistență socială, iar unu din douăzeci ajung în plasament.
Serviciile sociale sunt prestate în Finlanda de companii private, la cererea municipalităților. Tampere, municipalitatea finlandeză care a decis să-i ia pe Mihai și Maria Smicală de lângă mama lor, ignorând custodia acordată acesteia de către un judecător, a avut în 2018 un buget de servicii sociale pentru copii în valoare de aproape 48 de milioane de euroYle.fi a calculat că, în 2014, costul mediu per copil în sistemul de protecție socială a fost de 51.174 euro.

Lokakuun Liike estimează că 20% din copiii aflați în sistemul de protecție socială au fost luați din familie împotriva voinței lor și fără consimțământul părinților. „Reunirea acestor familii este foarte rară în Finlanda, iar plasamentul este de obicei permanent”, precizează Lokakuun Liike, adăugând că aceasta contravine Convenției Internaționale a Drepturilor Omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.