După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 29 martie 2020

Ovidiu Petric 🔴 De ce trebuie să respecte Biserica Ortodoxă și orice alt cult religios carantina militară din timpul pandemiei?


Au început să circule pe rețelele de socializare petiții prin care se cere derogarea enoriașilor ortodocși de la carantina militară si de la regimul distanțării sociale impuse de starea de urgență decretată de președintele României in urmă cu câteva zile.
  
Cum sună petiția semnată deja de 20.453 de români?

“Noi, crestinii ortodocsi din Romania nu suntem de acord cu oprirea savarsirii Sfintei Liturghii ! Daca autoritatile au permis oamenilor sa mearga in magazine sa isi ia hrana trupeasca trebuie sa inteleaga ca nu ne pot lipsi de Hrana Duhovniceasca, De Painea si Sangele Sfant al Mantuitorului. Acum, in vremuri de restriste Biserica si credinta este nadejdea noastra si nimic rau nu poate veni de la Doctorul Trupurilor si Sufletelor noastre! Pentru aceea CEREM ca preotii sa fie lasati sa savarseasca in continuare Sfanta Liturghie in curtea bisericilor cu respectarea stricta a distantei dintre credinciosi si a numarului lor. De va fi nevoie ne vom raspandi in jurul bisericilor dar nu ne opriti de tot! Inaintam aceasta petitie in deplina cunostinta de cauza a gravitatii situatiei si a necesitatii opririi raspandirii virusului. Dar in acelasi timp Credem ca doar alaturi de Hristos vom putea trece impreuna de aceasta napasta! Asa sa ne Ajute Dumnezeu!

Publicat 22 March 2020 (Actualizare: 28 March 2020)

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost dat în judecată în numele credinței

Pe lângă astfel de petiții și nemulțumiri exprimate în ultima vreme prin tot felul de inițiative antiguvernamentale aflu ieri dintr-un articol publicat de EuropaFM că Ministrul de Interne Marcel Vela a fost dat în judecată de cetățeanul Mihai Silviu Chirilă pentru că a interzis, prin ordonanță militară, participarea credincioșilor la slujbe în perioada decretării stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus și pentru că a restricționat la 8 persoane numărul celor care pot participa la evenimente liturgice private, afirma site-ul postului de radio.

Motivele pentru care nu doar Biserica Ortodoxă, ci orice alt cult creștin din România, trebuie să se supună legii statului sunt foarte serioase si destul de numeroase, desi oamenii tind să le uite in momentele grele precum cele din criza coronavirus.

Unul din cele mai importante motive pentru care Biserica trebuie să se supună statului în  aceste momente ține chiar de contextul in care ne aflăm. E decretată stare de urgență. Nu avem în România un regim dictatorial, ci un unul democratic.

În România, Biserica este protejată de către stat. Biblia nu spune că statul trebuie sa susțină financiar Biserica, ci doar să o protejeze. În România, Biserica este în cele mai multe cazuri și protejată și susținută financiar.

În afara acestei inedite situații de criză, statul român susține constituțional libertatea religioasă, libertatea de exprimare a fiecărui cetățean. Restricțiile ce au apărut acum sunt circumstanțiale si nicidecum constituționale, motiv pentru care e o nebunie să chemi autoritățile statului în instanță.
  
Nu este interzisă Evanghelia in România. Statul român nu a pornit un război cu Biserica, desi unii ar vrea să lase în mod bizar, jenant și total eronat să se înțeleagă exact acest lucru.

Slujbele continuă in mediul online. Nu este interzisă folosirea Bibliei in România.

Singurul moment în care Biserica se poate sustrage ascultării de statul din care face parte e când acesta îi interzice folosirea Bibliei si un stil de viață bazat pe principiile adevărului Biblic. In criza coronavirus nu este sub nici o formă cazul de așa ceva.

În Europa, din Anglia până in Rusia, Biserica este susținută financiar sun toate formele de guvernele țărilor. În România salariile prelaților sunt plătite de guvern, donațiile pentru construcția lăcașelor de cult sunt la oridinea zilei, finanțări pentru renovări si întreținere, scutiri de taxe si câte si mai câte. Iar într-un moment ca acesta, enoriașii încep să înjure statul, să îl cheme în tribunal, să se revolte si să fie nesupus măsurilor luate.

Pe timp de stare de urgență, activitățile bisericești nu suportă derogări de la ordinele militare date oficial.

E in joc viața semenilor noștri, in special a clor mai vârstnici, care nu pot fi expuși unui risc atât de mare.

Biblia instruiește Biserica să fie supusă autorităților care sunt lăsate de Dumnezeu pentru ordinea socială a unei țări. Apostolul Pavel afirmă “Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt, au fost randuite de Dumnezeu.2. De aceea, cine se impotriveste stapanirii, se impotriveste randuielii puse de Dumnezeu; si cei ce se impotrivesc isi vor lua osanda.”

Dumnezeu să binecuvânteze autoritățile cu lumina necesară să ia deciziile cele mai bune în aceste vremuri tulburi, iar Biserica să acționeze înțelept pentru a fi o binecuvântare pentru viața socială unică în istoria mondială în perioada pandemiei de coronavirus.
Ovidiu Petric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.