După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 18 februarie 2020

Situația creștinilor din Iran: Orice creștin ar putea fi hărțuit sau băgat în închisoare în mod arbitrar de către guvern...

Protestele recente împotriva guvernului iranian și protestatarii respinși cu brutalitate de către regimul lor au adus Iranul din nou în centrul atenției internaționale. Cu toate acestea, alte încălcări ale drepturilor omului de către regimul iranian rămân în mare parte nedifuzate, inclusiv încălcările constante ale drepturilor creștinilor și ale altor minorități religioase.
Orice creștin iranian ar putea fi hărțuit sau băgat în închisoare în mod arbitrar de către guvern. La începutul lunii ianuarie, Iranul a condamnat un om în vârstă 65 de ani, convertit la creștinism, la trei ani de închisoare pentru diferite acuzații, incluzând „propagandă împotriva Republicii Islamice” și „apartenența la un grup ostil regimului”. Pentru un judecător din Republica Islamică Iran, ceea ce a făcut ca aceste acuzații să fie valabile a fost faptul că acesta „promovase creștinismul evanghelic”.
În timp ce acest caz poate părea extrem, întemnițarea arbitrară este un instrument adesea folosit de regimul iranian pentru a hărțui și a intimida minoritatea creștină. Iar închisoarea nu este o pedeapsă doar pentru creștinul care este condamnat. Membrii familiei lui sunt, de asemenea, umiliți în public de această sentință.
În 2009, Maryam Rostampour și Marziyeh Amirizadeh au petrecut aproape 9 luni într-unul dintre cele mai notorii centre de detenție ale Iranului pentru prizonierii politici, închisoarea Evin. În calitate de convertite la creștinism din mediul musulman, amândouă erau pasionate de a-și împărtăși credința cu semenii lor iranieni. Împreună, au împărțit aproape 20.000 de exemplare ale Noului Testament în Iran. Când autoritățile le-au prins în sfârșit, au fost acuzate de apostazie, blasfemie și activitate anti-guvernamentală.
Dabrina Bet Tamraz, o creștină asiriană din Iran, a experimentat și ea frica și durerea închisorii. Tatăl ei, Victor Bet Tamraz, a fost condamnat la zece ani de închisoare în 2017 pentru că „a acționat împotriva securității naționale prin formarea de biserici de casă, participarea la seminarii în străinătate și propagarea creștinismului sionist”.
Pentru a scăpa de condamnarea internațională, regimuri precum cel din Iran încearcă adesea să-și vândă politicile de opresiune religioasă ca „măsuri de securitate națională”. Cu toate acestea, liderii micilor biserici creștine nu reprezintă nici pe deprarte o amenințare la adresa securității naționale. Ori de câte ori apare această ocazie, comunitatea internațională ar trebui să-i clarifice Iranului că această scuză nu le oferă cale liberă pentru încălcarea libertății religioase.
Iranul ocupă anul acesta locul 9 în Indexul Mondial de Persecuție elaborat de oranizația Open Doors.
În timpul perioadei de raportare a Indexului Mondial de Persecuție (World Watch List), au existat cel puțin 169 de arestări ale creștinilor, dintre care 114 au fost făcute într-o singură săptămână la sfârșitul anului 2018. Mulți credincioși iranieni (în special noi convertiți) au fost urmăriți penal și condamnați la perioade de detenție îndelungate. Alții încă așteaptă să fie judecați.

Rugați-vă pentru frații noștri din Iran, care suferă pentru credința lor în Domnul Isus și pentru devotamentul lor în vestirea Evangheliei.
Surse:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.