După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 7 februarie 2020

Emanuel Conţac 🔴 Universitățile în vremuri de mare progres intelectual...

Pe vremuri universitățile se luptau să-și apere libertatea de expresie în raport cu autoritățile statului.

Acum, în vremuri de mare progres intelectual, lucrurile s-au schimbat. Ca într-o piesă de teatru al absurdului, statul este cel care a ajuns să lupte pentru ca universitățile să nu abdice la una dintre misiunile lor de căpătâi.

Într-o scrisoare fără precedent, publicată astăzi de The Times, Gavin Williamson, ministrul britanic al Educației, le pune în vedere universităților că, dacă nu vor lua măsuri pentru apărarea libertății de exprimare, guvernul va trece la fapte. Gestul lui Williamson pare să fie motivat de „situația tot mai critică din campusurile americane”.

Potrivit ministrului britanic, dreptul de a protesta pașnic este sacrosant, dar intimidarea, violența sau amenințările cu violența sunt infracțiuni. „Universitățile trebuie să afirme în mod neechivoc că intimidarea este inacceptabilă și că persoanele violente nu vor fi tolerate în niciun fel.” De asemenea, instituțiile de învățământ superior sunt chemate să aplice sancțiuni drastice și să coopereze cu poliția pentru a-i aduce pe făptași în fața justiției.

Williamson nu spune ce universități au fost afectate, ci se mulțumește să descrie situația în termeni generali: „În Marea Britanie există deja cazuri de studenți exmatriculați pentru că și-au exprimat convingerile religioase. Au fost vehiculate petiții prin care s-a cerut demiterea unor cercetători sau retragerea finanțării pentru proiectele lor; în câteva rânduri, universitățile au cedat presiunii. Amenințările activiștilor au reușit, nu de puține ori, să ducă la anularea unor evenimente. Incidente nefericite, petrecute la universități londoneze de prestigiu, au vizat și membri ai comunității evreiești.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.