După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 6 ianuarie 2020

Peter Costea 🔴 Ioan Botezătorul, marele martir al familiei creștine!


Am crescut în satele Bihorului în anii 60. Prima săptămână din an era cu totul aparte. Era rece, uneori viscolul mare, cerul sticlat pe timpul nopții, iar aerul rece ne intra adânc în plămâni, dându-ne sănătate. Mă țineam de mână cu bunica și cu bunicul care m-au crescut pe vremea aceea, mama fiind moartă, mergând la așezământul de închinăciune să ascultăm omilii despre Ioan Botezătorul, primul martir al creștinismului. Neaua pârâia sub încălțămintea noastră și abia așteptam să ajung la locașul de închinare să mă văd cu ceilalți copii din sat.

Omiliile mă copleșeau. Eram copleșit de detaliile vieții acestui om, de simplitatea lui, îmbrăcămintea lui simplă și dieta lui cu totul neobișnuită, dar mai ales de mesajul dreptății pe care îl propovăduia celor din vremea lui, să facă binele, să iubească pe Dumnezeu și să umble smeriți cu Dumnezeul lor. Îi îndemna la renaștere morală.

Au trecut anii și de mai bine de zece ani, în fiecare an la Bobotează, îmi amintesc că acest mare martir al dreptății a căzut pe câmpul de bătălie, pledând și luptând pentru integritatea familiei și a căsătoriei. Era puternic în caracter, nu trup. Fără prihană și cucernic. Înspăimânta autoritatea politică a vremii lui cu mesajul lui simplu spus de dincolo de gratii: „nu îți este îngăduit să ții pe nevasta fratelui tău”.
În limbajul modern, asta înseamnă că adulterul nu era îngăduit, nici atunci, nici astăzi. Nici pentru cei puternici, nici pentru cei umili. Nici pentru cei care stau pe tronurile zilelor noastre și nici pentru oamenii simpli.

Ioan Botezătorul a fost întemnițat pentru că politicul nu agrea cu mesajul lui. A fost decapitat din același motiv. A plătit un preț mare, cu însăși viața lui, pentru a transmite, de-a lungul anilor și zecilor de generații de după el, un mesaj care nu se poate negocia: familia și căsătoria naturală sunt sacrosante. Nu îi este îngăduit nimănui să treacă peste ele și, în primul rând, autorității politice.

E din nou Bobotează în România și mă gândesc din nou la acest mare om. Urez un an nou fericit și prosper tuturor bărbaților României care poartă numele lui Ioan Botezătorul și îi încurajez să emuleze caracterul și mesajul bărbatului al cărui nume îl poartă și să îl poarte cu demnitate.
Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.