După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 28 ianuarie 2020

Luigi Mițoi 🔴 Fiecare creștin născut din nou simte nevoia unei treziri spirituale, însă scopul trezirii nu este trezirea, ci reforma spirituală...


Fiecare creștin născut din nou simte nevoia unei treziri spirituale, însă scopul trezirii nu este trezirea, ci reforma spirituală. Trezirea din somn nu este un scop în sine, însă nimeni nu poate merge la școală sau la lucru dacă nu se trezește mai întâi. Trezirea spirituală presupune conștientizare, înțelegerea responsabilităților și întotdeauna se întâmplă cu cineva care a adormit sau ațipit. Trezirea spirituală înseamnă căutarea adevărului, nu doar experimentarea unor stări emoționale care ne fac să ne simțim bine. De obicei trezirea spirituală nu este o experiență mistică, ci conștientizarea realității în raport cu adevărul Scripturilor. Trezirea spirituală este o experiență profundă la nivel emoțional-cognitiv (Habacuc 3:2; Efeseni 5:14). Reforma spirituală însă este manifestarea trezirii, schimbarea vieții din punct de vedere spiritual și moral (Efeseni 4:20-32). Din nefericire, mulți oameni experimenteaza trezirea spirituală, dar nu ajung la reforma vieții spirituale. Ei conștietizează realitatea la nivel rațional, simt un foc puternic al prezenței lui Dumnezeu în suflet, însă nu se schimbă nimic în viața lor spirituală, morală, priorități, comportamente și atitudini.

Scopul lui Dumnezeu este reforma vieții, schimbarea caracterului, a stilului de viată, sfințirea practică, trăirea în puritate. Biblia vorbește de credință și apoi despre faptele credinței. Faptele credinței confirmă credința, o pune în evidență, o autentifică, o dovedesc. Tot la fel, trezirea conduce la reformă, la sfințirea reală a vieții. Acesta este scopul lui Dumnezeu.

Cine produce în mod real această schimbare în viața omului? Cine motivează, produce și dinamizează cele două etape ale acestui proces complex și profund? Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. De aceea Scriptura spune: ,,Fiți plini de Duh".

De ce apostolii Domnului au avut nevoie de plinătatea Duhului și manifestarea darurulilor Sale și noi nu mai avem această nevoie? Ce a trebuit să facă ei în plus și noi nu trebuie să mai facem pentru a demonstra că ei au avut această nevoie și noi nu o mai avem? Și ei, și noi trebuie să credem și să ne pocăim, trebuie să ne convertim, să ne naștem din nou, să ne botezăm în apă, să ne sfințim, să ne consacrăm viața lui Dumnezeu.

Dacă responsabilitățile lor spirituale sunt aceleași cu responsabilitățile noastre spirituale, atunci nevoile noastre sunt aceleași cu nevoile lor. Iar Dumnezeu, care a împlinit nevoile lor, le va împlini și pe ale noastre. De aceea, Luca a scris îndemnat de Duhul: ,,Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri, și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare numar îi va chema Domnul..." (Fapte 2:39).

Noul Testament arată faptul că umplerea cu Duhul Sfânt are rol misiologic: ,,Ci voi veți primi o putere când se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim..." (Fapte 1:8). De asemenea, are rol harismatic: ,,Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic și a umplut toată casa unde ședeau ei..." (Fapte 1:2-4).

Nu în ultimul rând, are un rol sfințitor (Fapte 2:42-46), Roada Duhului manifestându-se în viața lor (Galateni 5:22-23).


Niciodată nu o să fim prea plini de Duh Sfânt, însă de fiecare dată putem fi prea goi, pustii, reci și uscați, iar roadele acestei stări încep să se vadă. Deci, ,,Fiți plini de Duh".

Luigi Mițoi



▲ ▲ ▲ TOPUL ZILEI al celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.