După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 6 ianuarie 2020

Deceniul LGBT – Zece ani care au zguduit Occidentul

Legalizarea în 2015, în SUA, a căsătoriile homosexuale a redefinit cea mai importantă instituție socială și a subminat sensul noțiunilor de „bărbat” și „femeie”.


Aceasta este concluzia unui uimitor editorial din USA Today, o publicație care în general este foarte prevenitoare cu valorile progresiste.
Autorii analizei notează viteza cu care s-a schimbat percepția publică asupra căsătoriilor între persoane de același sex și ce efecte negative a provocat această schimbare.
Cu doar zece ani în urmă, președintele Barack Obama susținea percepția comună: căsătoria trebuie să unească un bărbat și o femeie, o convingere împărtășită de 45 de state din SUA și de guvernul federal.
Legislația țării a fost modificată radical în 2015, nu prin vreun referendum sau o altă inițiativă legislativă democratică, ci printr-un gest de activism juridic puternic contestat, în notoriul caz Obergefell vs. Hodges, care redefinea căsătoria la nivel federal.
„Susținătorii căsătoriilor între persoane de același sex au spus publicului că s-au gândit numai la «libertatea căsătoriei»”, scriu autorii editorialului. „Cuplurile de același sex aveau deja libertatea de a trăi așa cum doresc, însă recunoașterea legală viza definiția căsătoriei pentru întreaga țară. Era vorba despre confirmare oficială – de către guvern și de toți ceilalți.”
Deși inițial au adoptat deviza „trăiește și lasă și pe alții să trăiască”, militanții gay au abandonat rapid această poziție și au început „să acționeze pentru a închide agențiile catolice de adopții și a-i hărțui pe patiserii și florarii evangheliști”, remarcă articolul, subliniind că „trăiește și lasă și pe alții să trăiască” nu a fost altceva decât „o declarație pur tactică”.
Cele mai dramatice consecințe ale deciziei Curții Supreme din 2015 sunt cele legate de redefinirea căsătoriei și a familiei, scriu autorii editorialului din USA Today:
„Legea explică acum că mamele și tații pot fi înlocuiți, că căsătoria se rezumă doar la consimțirea de a avea relații adulte, de indiferent ce fel preferă părțile.”
Tăind orice legătură între căsătorie, complementaritatea bărbat-femeie și binele progeniturii, decizia Curții a aruncat efectiv în aer argumentele în favoarea monogamiei, a exclusivității sexuale și a permanenței.
Urmările deciziei în cazul Obergefell vs. Hodges au adus în lumina reflectoarelor și T-ul din LGBT, care domină acum dezbaterile despre identitatea și comportamentul sexual.
Identitatea sexuală este percepută tot mai mult ca un concept subiectiv și fluid, iar corpul uman și-a pierdut semnificația pe care o avea până foarte recent, scriu autorii editorialului:
„Implicit în promovarea căsătoriilor de același sex a fost dualismul corp – eu, ideea că suntem în realitate entități non-fizice care locuiesc corpuri fizice, sau niște stafii în niște mașini. De aceea, «instalația» a apărut ca lipsită de importanță în actele sexuale.”
Pentru mulți, corpul uman a fost redus la un vehicul capabil să producă „senzații și sentimente plăcute”.
Cel mai grav efect al acestui terifian experiment social este cel asupra copiilor.
„Aproape de neconceput cu zece ani în urmă, unii medici le spun copiilor care se confruntă cu disforia de gen că sunt prizonieri într-un corp greșit.”
Mai mult, în loc să trateze problema psihică reală, unii doctori prescriu astăzi medicamente blocante ale pubertății chiar și unor copii sănătoși pentru a le pune corpurile în acord cu așa-zisele lor identități de gen.
„Ca parte a programelor medicale guvernamentale, doctorii au efectuat chiar duble mastectomii la adolescente – inclusiv două fete de 13 ani.”
Ca atâtea idei sinistre, mișcarea transgender și ravagiile pe care pe provoacă nu și-au avut originea la oamenii de rând ci la elitele academice „care folosesc puterea politică, economică și culturală pentru a promova ideologia sexual-liberaționistă”.
„Schimbarea a fost de sus în jos – de la personajele hollywoodiene LGBT la șefii de companii care boicotau statele în domeniul legilor privind libertatea religioasă.”
Editorialul USA Today se referă exclusiv la schimbările produse în societatea americană. Însă, decizia Curții Supreme din 2015 a avut efectul unui catalizator global al „progresismului” și al ofensivei LGBT, inclusiv în țările care legalizaseră anterior mariajele homosexuale.
Ea a aplicat o lovitură mortală civilizației occidentale.
Dacă în zece ani au avut loc asemenea schimbări catastrofale ale societății, ce ne rezervă următorul deceniu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.