luni, 6 ianuarie 2020

Avortul a curmat peste 42 de milioane de vieți în 2019, la nivel mondial. În România, în ultimii 50 de ani, s-au făcut peste 22 de milioane de avorturi...

Avortul rămâne principala cauză a pierderii de vieți omenești, această „procedură” curmând în 2019 peste 42 de milioane de vieți, informează agenția Basilica, citând datele publicate pe siteul worldometers, care folosește informații furnizate de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Conform OMS, în fiecare an se estimează în jur de 40-50 de milioane de avorturi în întreaga lume, aproximativ 125.000 de avorturi pe zi.

Statistica sumbră arată că numărul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numărul cumulat al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere și sinucideri.

Conform statisticilor publicate de către Asociația Pro Vita București, până între 1958 și 2017 (inclusiv), în România s-au efectuat peste 22.100.000 de avorturi. Cifra nu include și avorturile efectuate după 1990 în clinicile particulare, care nu au fost obligate să raporteze aceste proceduri.
În România există mai multe organizații pro viață, între care Asociația „Pro Vita București”, „Studenți pentru Viață” și altele. De asemenea, în premieră, există  Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.