După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 7 octombrie 2019

Mana de Luni: Rick Boxx 🔴 CINCI ASPECTE ALE MUNCII DIN PERSPECTIVA LUI DUMNEZEU

Mulți lideri au o o viziune foarte îngustă a planurilor și intențiilor pe care le are Dumnezeu pentru munca noastră. De aceea, ajută să ni se amintească din când în când că atunci când mergem la muncă suntem acolo ca slujitori ai lui Dumnezeu. Iată câteva dintre motivele pentru care Dumnezeu intenționat să existe munca: scopul, proviziile, productivitatea, plăcerea, stabilirea ordinii.

Să începem cu Scopul. Gândiți-vă la Dumnezeu ca fiind un comandant care coordonează un război. Mulți dintre oamenii Lui sunt soldați, dar unii sunt bucătari, mecanici, contabili sau persoane care recrutează pe alții. Fiecare are un rol al său de jucat pentru a se îndeplini scopul final de câștigare a războiului. În Proverbe 19:21 citim: „Omul face multe planuri în inima lui, dar Hotărârea Domnului, aceea se împlineşte.” Trebuie să înțelegem că munca noastră contează pentru Domnul, indiferent care ar fi rolul nostru. Să ne străduim să descoperim și să ne îndeplinim scopul nostru vocațional într-un mod care să contribuie la scopul final, veșnic, al lui Dumnezeu.

Al doilea motiv al lui Dumnezeu pentru muncă îl reprezintă Proviziile.  Când a creat Dumnezeu cerul și pământul, El a făcut în așa fel încât să le asigure oamenilor și animalelor mijloace pentru provizii și existență. În Geneza 1:29 citim: „Și Dumnezeu a zis: «Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.»”. Tot astfel, munca pe care a hotărât Dumnezeu să o facem, în parte, este pentru a avea provizii pentru nevoile noastre. Din nefericire, unii consideră că provizia este singurul scop al muncii, lăsând, astfel, un gol în viața lor.

Un al treilea motiv pentru muncă este Productivitatea. În secolul al XIX-lea era aproape imposibil de imaginat că pământul ar putea produce suficientă hrană pentru 7 miliarde de locuitori. Totuși, Dumnezeu a înzestrat pe unii inventatori care au ajutat la ceea ce s-a numit Revoluția Industrială. Invențiile lor au dus productivitatea hranei la un nivel care a depășit toate așteptările.

Atunci când Dumnezeu l-a creat pe om, prima poruncă a fost: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l” (Geneza 1:28). El vrea ca noi să fim rodnici și productivi în orice facem, inclusiv la locul nostru de muncă. O productivitate mai mare îi mulțumește pe clienți și este mai satisfăcătoare pentru noi, în mod personal.

Al patrulea motiv pentru care Dumnezeu a instituit munca poate fi numit Plăcerea. Când lucram la bancă, m-am ocupat de partea financiară a construirii unui teren de golf. După ce terenul a fost terminat, am fost a doua persoană care a jucat golf pe acel teren proaspăt construit. Când stăteam pe terenul imaculat și perfect aranjat, așezat într-un peisaj frumos, înconjurat de câteva animale sălbatice, imediat inima mea s-a îndreptat spre Dumnezeu, din cauza frumuseții pe care o experimentam.

 În Geneza 2:9 citim: „Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare”. Dumnezeu a vrut nu doar să creeze ceva practic și funcțional, ci și estetic plăcut pentru ceilalți. Și noi ar trebui să facem la fel, pe măsură ce suntem implicați în munca noastră.

Ultimul punct dintre motivele pentru care Domnul a lăsat munca pentru oameni este Stabilirea Ordinii. Noi slujim unui Dumnezeu al ordinii, nu al haosului. El a luat o lume întunecată, fără formă și a făcut ordine, a făcut zile, anotimpuri, pentru a ne ajuta pe noi să măsurăm mai bine timpul. Geneza 1:14 spune: „Dumnezeu a zis: «Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;»”. Avocații, contabilii și multe alte profesii ne ajută pe noi să facem ordine și să avem o structură în viață. Câteodată, munca noastră slujește cel mai bine lui Dumnezeu atunci aducem ordine într-o lume haotică.

  
Întrebări pentru discuții

1.     Înainte de a fi citit „Mana de Luni”, dacă v-ar fi cerut cineva să descrieți scopul lui Dumnezeu pentru muncă, ce ați fi răspuns?

2.     Discuția aceasta v-a oferit o perspectivă diferită despre cum dorește Dumnezeu să abordăm și să îndeplinim  munca? De ce? De ce nu?

3.     Care dintre cele cinci scopuri citate mai sus pentru muncă are mai mult sens pentru dumneavoastră – și de ce? Care este cel mai dificil de înțeles sau de aplicat? Explicați.

4.   Dacă Dumnezeu, într-adevăr, are motive specifice pentru ca noi să muncim, ce impact are acest lucru asupra modului în care ne pregătim să mergem la muncă în fiecare zi?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Eclesiastul 2:24-25, 3:22; 2 Corinteni 5:20; Efeseni 6:5-9: Coloseni 3:17,23-24; 4:1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.