luni, 14 octombrie 2019

În Polonia, partidul conservator Lege și Justiție a câștigat alegerile parlamentare de duminică. Conservatorii au atacat în special mișcarea LGBT, spunând în campanie că electoratul trebuie să aleagă între valorile tradiționale creștine și un mod de viață liberal, care ar submina familia tradițională...

"Putem garanta că familiile poloneze sunt protejate, că libertatea polonezilor este protejată, la fel și Biserica Poloniei este protejată de aceste atacuri”, declara liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski, la un miting electoral susținut vineri.


În Polonia, sondajele la ieșirea de la secțiile de vot sugerează că Partidul Lege și Justiție (PiS) aflat la putere a câștigat cele mai multe voturi în alegerile parlamentare de duminică. Formațiunea conservatoare și naționalistă care conduce Polonia din 2015 a câștigat peste 43% din voturi. Pe locul doi s-a situat formațiunea pro-europeană Coaliția Civică, obținând peste 27%. Conservatorii conduși de Jaroslaw Kaczynski au spus în campanie că electoratul trebuie să aleagă între valorile tradiționale catolice și un mod de viață liberal, care ar submina familia tradițională. PiS a atacat în special mișcarea LGBT care a devenit tot mai vizibilă în Polonia în ultimii ani. Opoziția acuză conservatorii de periclitarea democrației, subminarea independenței justiției și a presei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.