După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 30 septembrie 2019

Mister elucidat: De ce-l susțin creștinii evanghelici pe Trump

De ce unii creștini evanghelici îl susțin pe Donald Trump? Care este atracția oamenilor care mărturisesc valorile familiei pentru un bărbat a cărui viață include multiple mariaje, aventuri și care tinde să fie crud? Un articol PJ Media.
Să analizăm acest pretins mister
Să urmărim împreună cartea lui Isaia, capitolul 45. Ajungem la povestea lui Cirus. Nu era un rege al Israelului sau al lui Iuda. A fost împăratul Persiei între anii 539 și 530 î.Hr. Persia avea tendința de a fi un dușman al copiilor lui Israel. Acum se numește Iran și continuă să fie dușmanul Israelului.
Dar Cirus nu era un dușman al Israelului; Dumnezeu l-a numit pe Cirus „slujitorul meu” și Cirus a urmat această cale. Cirus a decretat că evreii exilați în Babilon se pot întoarce la casele lor pentru a-și reașeza țara. Le-a permis, de asemenea, să reconstruiască templul. A fost ceva extraordinar; Iuda a fost subjugată și exilată timp de 70 de ani, capacitatea lor de a se închina fiind blocată de distrugerea templului lor din Ierusalim. Cirus, deși nu era unul dintre ei, a jucat un rol important în favorizarea întoarcerii evreilor acasă.
Ben Howe, care este anti Trump, are o carte intitulată Majoritatea Imorală: De ce evanghelicii au ales puterea politică în detrimentul valorilor creștine. Nu am citit cartea. L-am văzut promovând-o, apărând-o, inclusiv titlul, despre care spune că sugerează ceea ce gândește cu adevărat.
Teza cărții defăimează creștinii.
Este corect să spunem că Donald J. Trump nu este un creștin evanghelic. Nu a fost niciodată considerat evanghelic și nici el nu s-a prezentat așa. Tehnic, este prezbiterian. Fiind liberal de New York cea mai mare parte a vieții sale, nu a avut nici un fel de credibilitate conservatoare până în 2016. Evanghelicii conservatori au fost foarte sceptici în privința lui și nu l-au susținut în alegerile primare din 2016. Inițial am crezut că ideea lui de a candida era o glumă.
Dar după ce a câștigat primarele republicane din 2016 și nu fusese nici prima, a doua sau a treia opțiune pentru mine, câteva lucruri erau clare:
1. Donald Trump ar putea câștiga președinția (deși părea puțin probabil)
2. Părea să fi înțeles un lucru care îi depășea pe Jeb Bush și John Kasich; și anume că, dacă vrei să candidezi ca Republican, nu ar trebui să îți petreci cea mai mare parte a timpului insultându-i pe Republicani. Nu, cel puțin, dacă vrei ca aceștia să te voteze (sau să aplaude la discursurile tale).
Ar trebui, probabil, să-ți petreci cea mai mare parte a timpului articulând o viziune conservatoare pozitivă și să critici furia Stângii și socialismul. Trump a făcut asta. Pasiunea de care a dat dovadă a sugerat că ar putea lupta cu adevărat împotriva Stângii. Cu cât era mai rău tratat, cu atât părea că se pregătește pentru o luptă.
3. Oricât de imperfect ar fi Trump, și este, era evident o variantă mai bună pentru America și pentru evanghelici decât ar fi fost orice Democrat.
Să ne aducem aminte că Trump candida după opt ani de administrație Obama. Acești opt ani au însemnat încercarea guvernului federal de a forța călugărițele, organizația Little Sisters of the Poor și alte organizații creștine, să-și încalce convingerile și să finanțeze controlul nașterilor. Obama le-a dus în fața instanței pentru asta.
Cei opt ani de Obama au încurajat activiștii de Stânga să arunce cofetarii în procese și să le distrugă orice mijloc de trai. În cei opt ani de Obama am asistat la o Stângă acidă, care își propaga ura față de toți care erau de Dreapta, iar noi, evanghelicii, știam că suntem ținta lor.
I-au atacat pe creștinii care dețin Hobby Lobby, au folosit taxele noastre pentru a finanța avortul, și-au arătat clar disprețul pentru credința noastră. Apelul Democraților din 2016 s-a rezumat la „Votați pentru noi, voi, proștilor, rasiștilor, oameni plini de ură!”
Dar mesajul lor din 2020 este și mai rău. Ei promovează socialismul eșuat al secolului al 19-lea, însoțit de antisemitism (în timp ce ne numesc pe noi „rasiști”), alături de planul politic care tocmai a ucis Venezuela. Stânga vrea să elimine granițele și să ne ia armele. Va trăda Israelul cu prima ocazie. Reprezentantul Eric Swalwell (D) a amenințat că va ataca deținătorii de arme. Plus că vor continua să urască evanghelicii și să ne oblige să plătim pentru avorturile la cerere. Hillary Clinton nu a venit cu o altă agendă. Ne-a numit „deplorabili” și a visat să ducă agenda lui Obama la un alt nivel.
Așa că Trump a apărut ca o figură a lui Cirus. Nu neapărat „unul dintre noi”, dar nici unul care ar face orice pentru a ne răni sau defăima.
Cu siguranță cineva va interpreta greșit ce am scris mai sus, așa că permiteți-mi să fiu clar, așa cum ar spune Obama: nu sugerez că Trump va deveni literalmente un împărat. Nu suntem interesați de asta.
Vorbind în numele meu și al evanghelicilor pe care îi știu, Trump ne-a câștigat voturile articulând fără teamă multe dintre idealurile noastre. Acest lucru a sugerat că ar putea duce la capăt promisiunile, spre deosebire de mulți alții care s-au numit „conservatori” de-o viață, dar care au devenit de Stânga odată ce-au ajuns la Washington. Dacă obținem câștiguri politice cu el, cu atât mai bine.
Trump a fost puternic pro-viață, puternic pro-american, puternic pro-Israel, puternic pro-capitalism și a luptat împotriva reglementărilor statului care ne răpesc libertatea. A tăiat taxele și a lăsat evanghelicii în pace. Nu a dat în judecată călugărițele. Nu vrea să ne ia armele.

Votând pentru Trump nu înseamnă „tranzacționarea valorilor creștine pentru puterea politică”. Înseamnă să votezi în autoapărare împotriva Stângii radicale care urăște evanghelicii și să sperăm la tot ce e mai bun – și chiar să obținem mai mult decât ne-am aștepta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.