După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 22 august 2019

Victorie pentru viață: Planned Parenthood renunță la fondurile federale pentru avort după ce Trump a introdus noi restricții

Planned Parenthood a anunțat luni că se retrage din programul federal de planificare familială Title X, mai degrabă decât să respecte o nouă regulă a administrației Trump care interzice participanților în program să recomande pacienților avorturi, potrivit Fox News.
Grupurile pro-viață au indicat că decizia bruscă este o victorie majoră, una care a subliniat din nou că Planned Parenthood, contrar afirmațiilor sale, este în primul rând un furnizor de avorturi motivat politic, nu o organizație medicală.
Regula nu interzice furnizorilor medicali să discute despre avort cu pacienții, ci îi împiedică să spună pacienților unde pot face avort. Cerințele noii reguli includ, de asemenea, separarea financiară de facilitățile care furnizează avortul, desemnarea consilierii avortului ca opțională în loc de o practică standard și limitarea personalului care poate discuta despre avort cu pacienții. Clinicile au termen până în martie 2020 să-și separe birourile și saloanele de examinare de facilitățile fizice ale furnizorilor care fac avorturi.
Retragerea celui mai mare furnizor de avorturi din Statele Unite a venit în urma unui ordin din iunie al Curții de Apel a Circuitului 9, care a anulat o interdicție națională care împiedica administrația Trump să aplice noua regulă. Completul de trei judecători al instanței, cu doi judecători numiți de președintele Trump, încă analizează procesul intentat de Planned Parenthood de anulare a acestei reguli, dar a permis administrației să o aplice – semn că administrația va câștiga în cele din urmă pe fond.
Alexis McGill Johnson, președintele Planned Parenthood, a declarat că rețeaua națională de centre ce sănătate va rămâne deschisă și va depune eforturi pentru a compensa pierderea de fonduri federale. Numind-o „regula călușului” a administrației Trump, cât și „inutilă și periculoasă”, Johnson a declarat: „Credem că administrația Trump face acest lucru ca un atac asupra îngrijirii reproductive și pentru a împiedica furnizorii precum Planned Parenthood să deservească pacienții noștri”.
Răspunzând cu propria declarație, Departamentul Federal de Sănătate și Servicii Umane a spus că afiliații Planned Parenthood știau de câteva luni despre noile restricții și a sugerat că grupul ar fi putut părăsi în acel moment programul.
„Unii beneficiari acuză acum guvernul pentru propriile acțiuni – alegând să accepte subvenția în timp ce nu respectă reglementările care o însoțesc – și își abandonează obligațiile de a-și servi clienții în cadrul programului”, a spus departamentul.
Senatorul Republican de Montana Steve Daines a declarat că „banii contribuabililor care nu vor mai ajunge la cel mai mare furnizor de avorturi din țară, vor fi acum disponibili pentru centrele de sănătate din Montana”.
Grupurile pro-viață au susținut că retragerea a arătat clar ceea ce ele afirmau de mult: rolul principal al Planned Parenthood era de furnizor de avort.
„Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de avort din America, a ales astăzi să nu separe operațiunile de avort de serviciile Titlului X și astfel să decline finanțarea Titlului X, ceea ce constituie aproximativ patru procente din bugetul lor anul. Avortul nu este nici asistență medicală, nici planificare familială, iar dolarii contribuabililor nu ar trebui să susțină avortul. Decizia de astăzi arată că scopul lor nu este medical, ci unul politic”.
Aproximativ 4 milioane de femei sunt deservite la nivel național sub Titlul X, care distribuie 260 de milioane de dolari în subvenții pentru clinici. Planned Parenthood afirmă că organizația lor a servit aproximativ 40% dintre pacienți. În anul fiscal 2017-2018, organizația a efectuat 332.757 de avorturi, cu 11.000 mai multe decât anul precedent.

Planned Parenthood nu a fost singura organizație care a renunțat. Maine Family Planning, care nu este asociată cu Planned Parenthood, a prezentat, de asemenea, o scrisoare de retragere luni. Asociația Națională de Planificare Familială și Sănătate Reproductivă, un grup umbrelă pentru clinicile de planificare  familială, solicită anularea reglementărilor în instanță.
Redacția www.tribuna.us

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.