sâmbătă, 24 august 2019

Peter Costea 🔴 Legalizarea prostituției? Declarațiile iresponsabile ale domnului Băsescu

Ieri, dl Băsescu (soț, tată și bunic) a apărut în presă cu declarații în favoarea legalizării prostituției în România. Declarațiile lui sunt iresponsabile și denotă imaturitatea valorică a unei personalități politice influente din România care, la vârsta lui, și mai ales considerând rolul lui de soț, tată și bunic, ar trebui să vorbească mai înțelept și să se comporte mai matur. Imaturitatea lui e dovedită și de dezvăluirile, făcute tot de el, că va promova pe dl Theodor Paleologu ca și candidat al Partidului Mișcarea Populară la președinția României. 
Dl Paleologu deține poziții anti-familie și anti-valorice despre care voi scrie odată ce candidatura lui va fi anunțată în mod oficial.

Tocmai când mă apucam să scriu acest comentariu pe marginea declarațiilor dlui Băsescu, mi-a intrat în cutia electronică un comentariu privind același subiect, postat azi de către colegii mei de la Pro-Vita București. E un comentariu excelent, pe care vi-l împărtășesc.
E scris de dl Bogdan Stanciu, un veteran al mișcării pro-familie și pro-vita din România. Îi mulțumesc pentru permisiunea de a publica comentariul lui la mine pe Facebook.
* * *
„Cui folosește legalizarea prostituției? Femeilor? Tinerelor familii? Victimelor agresiunilor sexuale?
(În răspuns la propunerea fostului președinte T. Băsescu de legiferare a prostituției în România, ca pretinsă soluție pentru prevenirea cazurilelor de răpiri, viol și trafic de carne vie)
Am putea oare să acceptăm ca SURORILE sau FIICELE noastre să practice vreodată „meseria” de prostituată?
Dacă întrebarea ne jigneşte, atunci să recunoaştem că, validând prostituţia ca “meserie”, nu facem decât un act de nedreptate, considerând femeile care practică prostiţutia ca fiinţe de rangul al doilea, ce aparţin unei lumi subumane, vrednice de dispreţ, de exploatat şi de folosit ca marfă sau instrument de satisfacere a plăcerii bărbaţilor. Statul ca şi oamenii care validează prostituţia nu sunt produsul unei civilizaţii a dreptului şi a echitabilităţii, ci garanţi ai ipocriziei, ai violenţei, ai încălcarii demnităţii umane şi a celor mai elementare drepturi.
Prostituția, legalizată sau nu, aduce cu sine sclavie, abuz și exploatare sexuală, inegalitate între sexe, abuz sexual asupra copiilor, criminalitate organizată, degradarea femeilor la stadiul de „obiect sexual” și multe alte rele care contravin interesului general al societății și interesului individual al persoanei.
NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI! Prostituția legalizată este o formă de sclavie.
De fiecare dată când plătești pentru o prostituată, finanțezi traficul de ființe umane. O sclavie modernă, cu contract, dar tot sclavie în esenţă, din moment ce răpeşte libertatea unor oameni. Orice societate ce acceptă reglementarea şi izolarea prostituţiei in bordeluri este complice la sclavie şi îşi educă membrii în sensul acceptării unui status inferior pentru femeile care ajung în situaţia de a se vinde/ a fi vîndute. Orice individ care abdică de la simţul său critic, de la raţiunea care ar trebui să-i spună că libertatea nu poate fi apanajul de tip aristocrat al unor exemplare umane, orice astfel de fiinţă negînditoare la aproapele său este complice la ordinea statală care permite perpetuarea sclaviei.
Prostituţia constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la DEGRADAREA fiinţei umane, la eşecul civilizaţiei.
Legiferarea bordelului constituie una dintre cele mai perfide şi eficace strategii pentru a submina existenţa unui stat, a intereselor sale fundamentale pe care politicienii s-au angajat în faţa cetăţenilor să le apere. Votarea unei asemenea legi nu poate fi văzută decât ca mărturie a degradării morale sau ca un act de înaltă iresponsabilitate politică, de corupţie sau de trădare a intereselor unei naţiuni.
Website-ul www.antiprostitutie.ro oferă detalii despre miturile care înconjoară prostituția legalizată și experiența din țări care au adoptat asemenea soluție legislativă. Și care au renunțat la ea!
PS. Cu greu poate fi concepută o mai mare ofensă la adresa femeii decât propunerea lui Băsescu, mai ales făcută în acest context și în aceste condiții”.
* * *
Dl Băsescu a ales un moment penibil să-și lanseze ideile iresponsabile. Practic, nicio ființă umană de pe glob care are acces la internet nu poate să nu fi auzit de cazul traficantului de ființe umane pentru prostituție, Jeffrey Epstein, arestat în iulie și sinucis acum o săptămână. Întreaga presa occidentală a comentat vitriolic la adresa comportamentului josnic și barbar a lui Epstein, un comportament pe care dl Băsescu îl propune să fie legalizat.

Răsfoind presa online ieri, am dat peste un comentariu excelent care dovedește că prostituția și abuzul sexual, la modă in societățile pre- ori ne-creștine, au fost abolite de Creștinism, iar femeile ridicate din condițiile de servitudine sexuală în care trăiau în antichitate. Îl puteți citi aici: www.theopolisinstitute.com/…/what-jeffrey-epstein-got-…/

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.