miercuri, 5 iunie 2019

Uniformele diferențiate pe criterii de gen, istorie pentru elevii din Ciudad de Mexico. Noile reglementări se vor aplica cu efect imediat...


Elevii care frecventează şcolile de stat din Ciudad de Mexico nu vor mai fi nevoiţi să poarte uniforme diferenţiate pe criterii de gen, au anunţat luni autorităţi guvernamentale, potrivit Thomson Reuters Foundation.

Claudia Sheinbaum, edilul de stânga al capitalei Mexicului, a prezentat noile reglementări referitoare la uniforma nediferenţiată pe criterii de gen cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurate la o şcoală din oraş. 

"Epoca în care fetele trebuiau să poarte fuste, iar băieţii, pantaloni, a trecut demult şi cred că a devenit istorie", a spus Sheinbaum. "Băieţii pot purta fuste dacă vor, iar fetele pot purta pantaloni dacă doresc", a mai spus aceasta. 

Noile reglementări se vor aplica cu efect imediat, a precizat, ulterior pe Twitter, ministrul mexican al Educaţiei. 

Sheinbaum, care a preluat mandatul în decembrie, este a doua femeie ajunsă vreodată în fruntea administraţiei capitalei şi şi-a bazat programul electoral pe angajamente în ceea ce priveşte consolidarea drepturilor femeilor şi ale membrilor comunităţii LGBT+. 

...
Ministrul mexican al Educaţiei, Esteban Moctezuma, a salutat iniţiativa lui Sheinbaum şi a sugerat că este posibil ca şi alte state din ţară să-i urmeze exemplul. 


"Sunt sigur că multe guverne locale vor urma regula egalităţii şi respectării drepturilor, precum şi pe cea a societăţilor care nutresc un enorm respect una pentru cealaltă", a spus acesta.

Activiştii LGBT+ au salutat iniţiativa precizând că ar putea avea un efect pozitiv pentru elevii transgender şi pentru cei neconformi cu normele de gen, care se luptă să-şi accepte identitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.