După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 20 iunie 2019

Curtea Supremă respinge cererea ateilor de eliminare a sintagmei „In God We Trust”

O mare victorie pentru patrimoniul nostru american. Curtea Supremă a respins un proces federal prin care se cerea eliminarea sintagmei „In God We Trust” (În Dumnezeu ne încredem) de pe moneda națională.
Indiferent de credințele noastre, credința a fost o piatră de temelie a acestei națiuni, pelegrinii riscându-și viața trecând oceanul pentru a fugi de persecuția religioasă în urmă cu 400 de ani. Iar timp de zeci de ani, țara noastră a celebrat acest spirit curajos prin motto-ul „In God We Trust”.
Un activist ateu a intentat un proces pentru eliminarea sintagmei de pe banii noștri, susținând că reprezintă o susținere guvernamentală a religiei și că încalcă drepturile constituționale ale ateilor. Din fericire, Curtea Supremă a refuzat să preia cazul, permițând unei instanțe federale de apel să mențină decizia inițială.
În cererea sa, Michael Newdow a susținut că din moment ce toți clienții lui sunt atei sau grupuri ateiste, guvernul le-a încălcat drepturile constituționale. „In God We Trust” i-a redus pe clienții lui doar la „outsideri politici”.
ACLJ a înaintat un document imparțial în numele a 50 de membri ai Congresului când a fost intentat primul proces, cerând instanței să respingă procesul ridicol, argumentând că „în timp ce Primul Amendament oferă ateilor libertatea totală de a nu crede, nu impune justiției federale să redacteze motto-ul nostru de pe moneda națională”.
Instanța a agreat cu poziția noastră, dar reclamanții au făcut imediat apel la Curtea de Apel pentru Circuitul 6. Am depus un alt document imparțial la Curtea de Apel, cerând, de asemenea, ca decizia inițială să fie menținută, din moment ce reclamantul nu a dovedit „nicio interferență directă a guvernului în convingerile lor religioase și că nu pot indica altceva decât o ofensă, care nu este un prejudiciu legal sub Clauza de Liberă Expresie și RFRA”.
Curtea de Apel a respins și acest proces al ateilor, acceptând din nou argumentele noastre că „In God We Trust” pe moneda noastră „nu a împovărat nici expresia liberă a ateilor, nici drepturile clauzei drepturilor, deoarece reclamanții nu au fost forțați să facă nimic”. Cu alte cuvinte, nu forțează pe nimeni să facă sau să creadă nimic și nu încalcă în nici un fel Constituția.
În ciuda pierderii după pierdere, aceeași reclamanți au depus o petiție la Curtea Supremă a Statelor Unite și eram pregătiți să intervenim imediat, dar s-a dovedit că nu mai era necesar.
Continuând linia de respingere a pretenției ateilor în instanțele federale, Curtea Supremă a respins pe drept petiția reclamantului, fără drept la replică, permițând deciziilor instanțelor inferioare să rămână valabile.
Aceasta este o victorie a valorilor majorității americanilor și a istoriei noastre religioase ca națiune.
„In God We Trust” a apărut pentru prima dată pe moneda americană în 1864 și a fost pe toate bancnotele și monedele noastre încă din  anii ’50. Nu-i cere utilizatorului să adopte vreo credință religioasă. Pur și simplu recunoaște o parte monumentală a istoriei țării noastre pe care nu îndrăznim să o uităm vreodată sau să nu mai luptăm pentru a o proteja.
Pe măsură ce aceste provocări la adresa motto-ului nostru național și împotriva patrimoniului religios se intensifică, vom fi pregătiți să le apărăm din nou. Și să câștigăm.
Jordan Sekulow

ACLJ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.