După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 15 martie 2019

Dorin Pele 🔴 PREȘEDINTE SAU REGE?


Citisem recent despre monarhii și aflasem că la ora actuală în lume mai sunt doar 43 sau 44 de țări care au formă de guvernare monarhică . Dintre acestea doar 7, inclusiv Vaticanul, sunt monarhii absolute.

Cei mai mulți dintre noi nu am trăit în monarhie și nu stim cum e. Avem in această privință un handicap de a înțelege ce poate însemna un rege pentru noi și care ar fi implicațiile trăirii intr-o împărăție(monarhie). Trăind în democratie ne vine mai ușor să îl vedem pe Dumnezeu ca pe un președinte.

Președintele e ales. Îl alegem când vrem noi. Trecem prin greutăți, o boală sau un necaz, imediat mergem la urne și îl alegem. – „Te-a leg mereu” zicem cu gura dar cu fapta…

Cu regele nu e așa. Ne alege El pe noi. A ales să ne creeze, să fim după chipul și asemănarea Lui. A ales ca să ne salveze și să plătească prețul suprem. A ales să ne facă ambasadorii lui pe pământ și vai de noi dacă nu îl reprezentăm cu cinste.

Președintele ne conduce reprezentativ. Am vrea ca el să facă ce zicem noi și ce credem că este mai bine pentru noi. La fel facem cu Dumnezeu, nerealizând defapt că noi îi aparținem Lui și El face ce vrea, cum vrea si când vrea. Trebuie să înțelegem faptul că El știe mai bine decât noi ce este mai bine pentru viața noastră.

Președintele administrează, regele deține. Președintele are nevoie de permisiunea parlamentului ca să te binecuvânteze, regele nu. El te binecuvinteaza când vrea și cum vrea.

Președintele nu face legi ci doar aprobă sau dezaprobă legile create de parlament. În schimb regele crează legi și dă edicte. Ba mai mult, discursurile lui devin legi. Pe președinte iți permiți să îl huiduiești dar pe rege nu.

Se vorbește mult de închinare în biserici, de timp de închinare sau de grup de închinare. Unii chiar vorbesc despre închinare ca si cum ar fi un obiect pe care îl iei de pe raft la „timpul de închinare” și apoi îl pui înapoi. La un președinte este îndeajuns să iei niște haine de sărbătoare, niște pâine și sare că să îl întâmpini și să îl saluți.

La un rege nu, ci trebuie să ne închinăm prin ceea ce suntem și prin ceea ce facem în fiecare moment înaintea Lui. Închinarea noastră trebuie să fie prăbușirea, proșternarea, aplecarea sau înclinarea a tot ce este „eu” că să poată să strălucească El.

Noi nu avem de a face cu un președinte ci cu Însuși Regele Regiilor. Închină-te Lui și ai incredere în El! Nu iți irosi viața!

Dorin Pele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.