După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 4 februarie 2019

Mana de Luni: Rick Boxx 🔴 Importanța timpului potrivit

Realizarea succesului  în afaceri depinde de mulți factori: lucru de calitate, slujire, execuția unui nou concept, conducere eficientă, direcționare corectă. În mare parte, aceștia sunt factori pe care îi putem administra. Însă, este un factor pe care adesea îl trecem cu vederea și anume timpul. În mod special găsirea timpului potrivit – sincronizarea perfectă.

Daniel Pink, în cartea sa „Când: Secretele științifice ale sincronizării perfecte”, abordează importanța sincronizării și modul cum aceasta afectează, în cele din urmă, succesul nostru. Un articol din Wall Street Journal sumarizează această carte, arătând modalitățile pe care Pink le sugerează pentru a ne aloca timpul mai eficient de-a lungul zilei.

Studiul său a arătat că suntem „mai inteligenți, mai rapizi și mai creativi în unele părți ale zilei decât în altele”. Neurologul Russel Foster confirmă această concluzie: „Diferența de performanță între punctul cel mai înalt pe care îl atingem într-o zi și cel mai de jos este echivalent cu performanța condusului atunci când consumi băuturi alcoolice în limita legală sau în exces.” Aceasta poate părea o comparație ciudată, însă, probabil că ne ajută foarte bine atunci când ne evaluăm munca de-a lungul zilei.

Personal, am învățat că, pentru mine, timpul cel mai potrivit pentru a scrie este dimineața devreme. Mintea mea este proaspătă după un somn bun, iar ideile par că se revarsă mai repede și mai ușor. Desigur că nu toți sunt persoane matinale. Unii muncesc cel mai eficient mai spre amiază, alții după-amiază, iar alții chiar noaptea târziu. Cheia este să realizezi când ești cel mai productiv și să te asiguri că păstrezi acel timp fără alte distrageri inutile.

Citind Biblia, am observat că se pune mare accent pe eficientizarea timpului nostru – și pe găsirea timpului potrivit. De exemplu, ni se spune: „Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.” (Eclesiastul 3:1). Putem aplica acest principiu în mai multe moduri, dar unul dintre ele este că avem o anumită perioadă de timp când este cel mai potrivit să muncim, și ar trebui să ne programăm celelalte activități, la fel de importante, dar care nu solicită la fel de mare efort, pentru alte perioade ale zilei, ale săptămânii sau ale lunii.

Un alt text, Efeseni 5:16, accentuează faptul că trebuie să „răscumpărăm vremea, căci zilele sunt rele”. Aceasta nu înseamnă că timpul în sine este ceva rău, ci că trece repede. Dacă nu ne administrăm bine timpul pe care îl avem la dispoziție, ne poate conduce la eșec în a ne îndeplini scopurile și obiectivele propuse. Sau, cu siguranță vom pierde oportunitatea de a lucra la proiectele noastre atunci când nivelul productivității și al eficienței este la maxim.

Privind spre exemplul lui Isus Hristos, vedem că și El a pus deoparte anumite perioade de timp pentru anumite lucruri, inclusiv rugăciune și timp petrecut cu Dumnezeu Tatăl. Isus era foarte ocupat, la fiecare oră din zi erau oameni în jurul Lui care Îl solicitau pentru anumite nevoi sau doar ca observatori. Așa că El își dedica timpul de dimineață devreme pentru a fi singur, chiar departe de ucenici.

În Marcu 1:35 ni se spune: „A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit, şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.” Mulți dintre oamenii pe care îi cunosc realizează cât de important este pentru ei să înceapă ziua concentrându-se pe relația lor cu Dumnezeu, știind că vor avea nevoie de călăuzirea, înțelepciunea și puterea Lui pentru lucrurile pe care le vor întâlni de-a lungul zilei.

Deci, găsirea timpului potrivit este totul. Este un timp potrivit pentru a munci, un timp potrivit pentru a te odihni, și un timp potrivit pentru a te juca. De asemenea, un timp potrivit în care să ne asigurăm că menținem o relație puternică cu Domnul.
  
Întrebări pentru discuții

1.     Când vă gândiți la importanța timpului potrivit – sincronizarea perfectă – în ceea ce privește munca, la ce anume vă gândiți? 

2.     Este adevărat că majoritatea oamenilor au anumite perioade de timp de-a lungul zilei când se simt mai productivi și creativi? Este valabil și pentru dumneavoastră? Dacă da, care parte a zilei este – și ce faceți ca să folosiți la maxim acea perioadă de timp? 

3.     La sfârșitul zilei de muncă, evaluați vreodată dacă ați profitat la maxim de timpul pe care l-ați avut? Cum vă simțiți dacă ajungeți la concluzia că timpul putea fi petrecut mai bine – că nu ați folosit „timpul potrivit”?

4.   Ținând cont că Domnul Isus Însuși Și-a pus deoparte timp pentru rugăciune și reîmprospătare spirituală, ce vă spune acest lucru dumneavoastră?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Eclesiastul 3:1-8; Ioan 7:1-9; 2 Corinteni 6:1-2; Coloseni 4:5-6; 1 Petru 3:15


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.