marți, 8 ianuarie 2019

Statul Colorado insistă în a-i interzice cofetarului Jack Phillips să-și caute dreptatea, dar instanța spune din nou că statul nu este mai presus de lege

Mișcarea „drepturilor gay” nu a avut niciodată intenția de acceptare, toleranță și „drepturi egale”, ci a căutat constant să confiște tot ce nu-i aparține și să se radicalizeze de fiecare dată când nu a reușit. Biologia, legile și normele de conduită socială nu mai reprezintă principiile fundamentale ale omului, ci piedici în calea unei ideologii care se identifică perfect cu tirania regimurilor care nu au înțeles decât să elimine tot ce nu le satisfăcea nebunia existențială. Cazul coferatului din Colorado, Jack Phillips, este un alt exemplu, actual, a ceea ce înseamnă „drepturile gay” în Statele Unite și nu numai: hărțuire, amenințare, intoleranță, nesimțire.
Un tribunal federal districtual a emis vineri un ordin care permite artistului cofetar din Colorado Jack Phillips să intenteze  un proces împotriva statului Colorado pentru ostilitatea sa față de el și de convingerile sale religioase.
Avocații organizației Alliance Defending Freedom care îl reprezintă pe cofetarul Jack Phillips, proprietarul patiseriei Masterpiece Cakeshop, au intentat un proces atunci când statul Colorado a decis să-l trimită din nou în judecată, chiar și după ce Phillips a câștigat cazul în fața Curții Supreme a Statelor Unite în luna iunie. Instanța Supremă a decis că statul Colorado nu-l poate trata diferit pe Phillips decât îi tratează pe ceilalți artiști cofetari care refuză proiecte personalizate pe baza mesajelor pe care le transmit acestea.
„Aceeași agenție pe care Curtea Supremă a mustrat-o ca fiind ostilă lui Jack Phillips, a rămas decisă să-l trateze inegal și să-l forțeze să exprime mesaje care încalcă convingerile sale religioase”, a declarat Jim Campbell, avocat senior la ADF, cel care a prezentat cazul în fața Tribunalul Districtual al Districtului Colorado pe 18 decembrie. „Statul Colorado acționează cu rea-credință și cu părtinire față de Jack. Așteptăm cu nerăbdare să că continuăm cu acest proces pentru a ne asigura că Jack nu este forțat să creeze torturi personalizate care exprimă mesaje aflate în conflict cu credința lui”.
Curtea Districtuală a decis că în cazul Masterpiece Cakeshop v. Elenis dovezile de tratament inegal rămân valabile. În timp ce statul Colorado „permite altor artiști cofetari să refuze cererile de torturi personalizate care exprimă mesaje pe care aceștia le consideră nepotrivite și pe care nu le-ar exprima pentru nimeni”, statul Colorado îl tratează diferit pe Phillips.
Continuarea pe www.tribuna.us

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.