joi, 10 ianuarie 2019

Premieră în lume: Un cunoscut festival de film introduce un premiu de gen neutru

Organizatorii Festivalului de Film de la Göteborg, Suedia, inaugurează un premiu pentru interpretare neutru din punctul de vedere al genului la ediţia din acest an a manifestării, arată The Hollywood Reporter.

Organizatorii Festivalului de Film de la Göteborg, Suedia, inaugurează un premiu neutru din punctul de vedere al genului la ediția din acest an a manifestării, arată The Hollywood Reporter, informează Mediafax.
 
Astfel, premiul pentru interpretare „Dragon” va fi acordat la Festivalul de la Göteborg pentru cea mai bună prestație a unui actor sau a unei actrițe din competiția dedicată filmelor nordice.

Premiul pentru interpretare „Dragon” va fi acordat la Festivalul de la Göteborg pentru cea mai bună prestaţie a unui actor sau a unei actriţe din competiţia dedicată filmelor nordice.
Prin acest premiu, organizatorii manifestării cinematografice din Suedia au declarat că încearcă să facă paşii necesari pentru un mediu profesional în care nu există diferenţe între genuri.

Organizatorii festivalului vor acorda şi premiul „Audentia”, ajuns la cea de-a patra ediţie, distincţie care se acordă regizoarelor şi care a fost introdusă în 2016 cu acelaşi scop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.