duminică, 6 ianuarie 2019

Petrișor Peiu 🔴 Europa și-a pierdut identitatea: nu mai este un continent creștin, a devenit un loc fără spiritualitate, unde doar emigranții musulmani mai au voie să își afirme credința; majorității creștine i s-a impus mutilarea spirituală...

Europa noastra: in cautarea paradisului pierdut

Din 1945 pana la inceputul anilor 80, Vestul Europei era considerat paradisul pe pamant: economia crestea cu ritmuri mai inalte decat media globala, ranile razboiului se inchisesera si fiecare noua generatie era mult mai prospera decat precedenta. Comunitatea Economica Europeana, cum se numea atunci Uniunea Europeana, ajunsese in 1980 sa reprezinte 30% din economia globala, cu o treime mai mult decat economia americana (doar 21% din totalul mondial).

In 1980, printre primele 10 economii ale lumii, 4 erau din Comunitate: Germania (doar RFG atunci) era a treia, Italia a patra, Franta a sasea, Marea Britanie a saptea, inca 3 mai erau in primele 25 (Spania, Olanda si Belgia), iar Polonia si Romania (din actuala UE) erau a 17-a, respectiv a 24-a economie la nivel global.

Europa de Vest era pe atunci locul in care se atingeau cele mai ridicate standarde de viata, iar dezvoltarea culturala era la fel de intensa precum in SUA. Duminica de duminica, bisericile erau neincapatoare, iar strazile erau pline de incantatoare cupluri, optimiste si tinand de mana numerosii copii pe care ii aveau. Americanii ravneau la siguranta si prosperitatea generalizata din occidentul european, iar sovieticii ii invidiau pe est-europenii mai liberi si cu niveluri de viata mai ridicate.

Continuarea pe www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.