vineri, 11 ianuarie 2019

PETER COSTEA - CANDIDAT INDEPENDENT PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN 2019 🔴 Buletin Informativ

Dragi prieteni: Adresez această notă către prieteni şi către cei mai apropiaţi mie, cu care mă cunosc de mai bine de zece ani. Sunteţi mii de persoane, prieteni, cunoştinte, voluntari cu care am muncit la diverse proiecte pro-familie şi pro-viaţă de-a lungul anilor, semnatari ai Declaraţiei de la Timişoara LINK şi alte persoane de bună credinţă cu care mă cunosc de mulţi ani. Pe 24 noiembrie mi-am anunţat candidatura independentă la alegerile europarlamentare din mai. Anunţul oficial l-am postat pe facebook în 14 decembrie şi îl puteţi citi aici: LINK.

De asemenea, am emis şi următoarea declaraţie:
Mă numesc Peter Costea și doresc să vă reprezint în Parlamentul European!
În data de 24 noiembrie 2018, mi-am anunțat în mod oficial candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai a anului 2019, în calitate de candidat independent.

Biografie: m-am născut în județul Bihor, într-o familiei de oameni simpli, cu mijloace de trai modeste, dar iubitori și împlinitori a valorilor creștine, ceea ce a reprezentat pentru mine adevărata bogăție și baza formării mele ca om și profesionist.

În timpul regimului comunist, am plecat din Romania din cauza persecuției religioase, însă vestea că ţara îşi strigă credinţa, m-a determinat să i-au primul zbor spre România, pentru a-mi exprima bucuria şi susţinerea în decembrie 1989, direct din stradă (la Arad), alături de românii care au crezut şi au reuşit prin credinţa lor să elibereze România de jugul comunismului.

Studii și formări profesionale: ajuns în Statele Unite ale Americii am fost privilegiat să devin un om educat, obținând în 11 ani de studii 6 diplome universitare de la instituţii prestigioase ale Americii şi Europei. Ulterior am adăugat studiilor universitare un doctorat în diplomație (1989) și un alt doctorat în jurisprudență (1990), obţinând şi licențierea profesiei de avocat în fața baroului de avocați al Statului Texas.

Profesez avocatura de peste 28 de ani în orașul Houston, Texas, Statele Unite și sunt calificat să pledez cazuri în toate tribunalele Statului Texas, precum și în Curtea Supremă a Statelor Unite.

Experiența profesională și implicarea în mișcarea creștină din România: în cei 28 de ani de avocatură, am reprezentat mii de indivizi în litigii împotriva marilor companii americane și globale, multe din cazurile mele fiind titrate în publicații prestigioase din Statele Unite. Am dobândit, în toţi aceşti ani, o vastă experiență de expertiză, pentru a putea reprezenta și pleda cauze în diferite foruri, atât naționale cât și internaționale.

Voi fi onorat, să pot folosi experiența profesională și capacitățile mele de expertiză, pentru a  pleda cauza României și a mișcării creștine din Romania în Parlamentul European.

M-am dedicat promovării şi protejării valorilor creștine, a libertăților fundamentale, a democrației și a statului de drept, empatizând cu nevoia românilor, şi totodată cu dorinţa mea, de a păstra credinţa în structurile sociale ale ţării. Am menţinut un contact activ cu ţara mea, iar în anul 2005 am fost unul din fondatorii mișcării pro-familie din România, urmând ca în anul 2007 să înființez Alianța Familiilor din România, o  organizație a societății civile, a cărui președinte am onoarea să fiu, de atunci și până în prezent.

În perioada 2005-2006 am inițiat și organizat, împreună cu alţi oameni, prima încercare cetăţenească, din istoria ţării, de revizuire a Constituției României, intenţionând amendarea Articolului 48 din Constituţie pentru protejarea căsătoriei și familiei. În perioada 2015-2018 am fost implicat și în cea de-a doua încercare de revizuire a Constituției României, participând activ la mobilizarea populaţiei în sprijinul referendumului constituțional din octombrie 2018.

Valorile și obiectivele urmărite: obiectivele majore, pe care îmi propun să le promovez în calitate de europarlamentar, atât în spațiul European, cât și în România sunt:
 • dezvoltarea unei culturi pro-viață, pro-familie, în favoarea valorilor creștine care ne reprezintă și ne sunt comune;
 • promovarea unei Europe creştine şi a libertăţii  de conștiință;
 • nediscriminarea cetățenilor români în Uniunea Europeană;
 • stimularea unui mediu economic favorabil micilor întreprinzători;
 • stimularea dezvoltării unor locuri de muncă bine plătite în România, în concordanță cu pregătirea profesională a fiecărui individ;
 • reafirmarea rolului de promotor a valorilor creștine, pe care România trebuie să și-l asume, ca națiune preponderant creștină, în spațiul European;
 •  promovarea și fortificarea democrației și a statului de drept în România.
Va fi o campanie electorală atipică, construită pe o platformă electorală fundamentată pe valorile democrației creștine.

Realizări: concretizarea convingerilor și valorilor mele constă în faptul că din 2005 și până în prezent, am făcut zeci de demersuri oficiale în sprijinul valorilor creștine și a libertăților noastre fundamentale.

Am făcut aceste demersuri din convingere, cu integritate, perseveranță și pasiune în fața unor instituții ca Parlamentul Romaniei, Curtea Constituțională a României, în fața  Avocatului Poporului, a Parlamentului European, Agenției Europene pentru Drepturi Fundamentale, a Comisiei de la Veneția, Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite, la Comisia pentru Drepturile Omului al ONU și a altor foruri similare.

De asemenea, am făcut demersuri practice pentru familiile României în forurile internaționale, unul dintre cele mai concludente exemple fiind cazul familiei Bodnariu. Am avut onoarea să fiu unul din avocații familiei Bodnariu în anii 2015-2016, oferindu-mi serviciile pro bono, aproape un an și am muncit cu abnegație pentru eliberarea copiilor, până când cazul a fost înregistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în toamna anului 2016.

Importanța sprijinului și susținerii dvs! Îmi exprim dorința de a ajunge să vă reprezint cu deminitate și integritate în Parlamentul European. Pentru aceasta, sunt necesare ajutorul și implicarea  dvs. în demersul strângerii celor 100.000 de semnături pentru adeziune, precum și un procent de minim 3% din voturile valid exprimate, prin prezenţa dvs. la vot, la alegerile europarlamentare din anul 2019.

În anul 2014, am candidat pentru Parlamentul European, de asemenea, în calitate de independent. Consider prima mea candidatură un început bun, pentru că am obţinut peste 42.000 de voturi, respectiv peste 0,75% din procentul total. Însă împreună, prin implicarea dvs. îmi exprim credința și speranța că vom finaliza acest început în mai 2019!

Cum mă puteţi contacta? Vă invit să vizitați situl campaniei electorale pentru a afla mai multe detalii despre mine și ceea ce mă recomandă pentru poziția de europarlamentar:  www.costea-parlamentuleuropean.ro.

Ne puteți contacta și prin email la contact@costea-parlamentuleuropean.ro şi telefonic  la  nr: +40  743 684 071 Cristian Horj – Coordonatorul Campaniei;  +40 726 199 139  Lizeta Ţuţ – Secretariat şi Comunicare; +1 847 217 7797 Sergiu Burca – contact pentru America de Nord; +39 3733 401 415 Daniel Firiza – contact pentru Europa Occidentală.

WEBSITE DE CAMPANIE


Am lansat și un website oficial pe care îl puteţi vizita la www.costea-parlamentuleuropean.ro. Este bogat în informaţii utile şi este desemnat să informeze cetăţenii cu privire la calificativele dlui Costea pentru poziţia de europarlamentar. Accesând websitul veţi putea să ne şi contactaţi în mod direct. Avem o hartă interactivă şi veţi observa că în multe judeţe avem desemnate persoane de contact cu care vă puteţi conecta, în caz că doriţi să vă implicaţi în campanie la nivel local.

BULETIN INFORMATIV PERIODIC

Intenţionăm de asemenea, de acum până în mai să vă prezentăm periodic informaţii privind candidatura dlui Costea, cât şi materiale care explică competenţa şi motivaţia lui pentru a fi ales în Parlamentul European. Vom posta constant pe Facebook informații și comentarii ale dlui Costea, care abordează candidatura, miza și care informează publicul din România cu privire la aspectele mai puțin cunoscute ale alegerilor care ne stau în față. Începând din decembrie, deja am postat zeci de materiale. Oferim un comentariu postat în decembrie privind referendumul din octombrie care analizează  impactul negativ pe care l-a avut asupra democraţiei române şi a încrederii cetăţenilor ţării în clasa politică română: LINK

DIRECTOR DE CAMPANIE

Directorul de Campanie este dl. Timotei Dinică din Bucureşti. Îl puteţi contacta la nr. +40 784 561 499. Anunţul oficial al cooptării dânsului, ca director de campanie, a fost făcut în 5 ianuarie: LINK

FAZELE CANDIDATURII

Candidatura la europarlamentare are trei (3) faze principale.

Prima fază este campania informativă desemnată să facă candidatul cunoscut publicului din România. Campania aceasta a început oficial pe 24 noiembrie, când am anunţat oficial candidatura şi ţine, efectiv, până la 30 de zile înainte de alegeri. Anticipăm că alegerile vor avea loc în ultima duminică din mai, pe data de 26. Campania informativă o facem prin media socială, distribuirea de materiale informative şi evenimente de campanie organizate în toată România. Evenimentele de campanie sunt desemnate să faciliteze întruniri directe între dl Costea şi cetăţeni. Evenimentele de campanie programate pentru luna ianuarie sunt listate mai jos.

doua fază a campaniei va consista din colectarea a cel puţin 100 000 de semnături valabile pentru a asigura ca dl Costea să fie pus pe buletinul de vot. Campania de strângere de semnături durează 30 de zile şi se va desfăşura între sfârşitul lui februarie şi sfârşitul lui martie. Pentru aceasta vom avea nevoie de ajutorul dvs. Informaţiile necesare pentru colectarea semnăturilor vă vor fi date în timp, în luna februarie.

treia fază va fi campania propriu-zisă, oficială, pentru alegerile europarlamentare.. Ea va dura 30 de zile înainte de votul din 26 mai. Pe parcursul campaniei intenţionăm să organizăm evenimente de campanie în toată România şi în diverse oraşe din diaspora.

CUM NE PUTEŢI CONTACTA?

Ne puteţi contacta prin email la contact@costea-parlamentuleuropean.ro, sau prin telefon la:
 • Cristian Horj - Coordonator de campanie: +40 743 684 071
 • Lizeta Ţuţ - Secretară de campanie: +40 726 199 139 
 • Timotei Dinică - Director de campanie: +40 784 561 499.

Ne puteţi contacta de asemenea, accesând harta interactivă a sitului oficial de campanie www.costea-parlamentuleuropean.ro. Faceţi click pe hartă şi veţi fi conectat cu responsabilul de campanie pentru judeţului în care locuiţi.

SOLICITĂM VOLUNTARI

Solicităm voluntari care să sprijine candidatura dlui Peter Costea. De ce este nevoie? Vom avea nevoie de voluntari care să ajute la
 1. distribuirea materialelor informative de campanie;
 2. strângerea celor 100 000 de semnături valabile;
 3. campania electorală din lunile aprilie-mai.
Între timp avem nevoie de voluntari şi pentru alte aspecte la fel de importante, dar mai puţin structurate legate de campanie: corectarea de materiale de campanie, traducerea de materiale (scurte) din engleză în română, apeluri telefonice, trimiterea corespondenţei prin poştă sau a materialelor de campanie şi alte lucruri asemănătoare.

Chemarea la voluntariat nu este făcută doar de dragul de a solicita sprijin. Ci este făcută şi pentru a da oportunitatea cetăţenilor ţării să participe în mod direct, la un proiect democratic important şi de mare anvergură, dar şi să se implice în mod direct în procesul democratic. Voluntariatul la campania dlui Costea este, în special, o oportunitate şi pentru tinerii României care aspiră la funcţii publice sau doresc, în viitor, să candideze la funcţii politice şi au nevoie de experienţă.

Cei care doriţi să vă implicaţi ca voluntari, sunteţi rugaţi să ne scrieţi la contact@costea-parlamentuleuropean.ro. Avem nevoie de numele dvs, oraşul în care locuiţi, adresa electronică şi un număr de telefon la care vă putem contacta. Informaţiile pe care ni le furnizaţi vor fi păstrate confidenţiale şi doar un număr foarte limitat de persoane vor avea acces la ele. Informaţiile vor fi folosite exclusiv pentru campanie.

EVENIMENTELE DE CAMPANIE DIN IANUARIE

Până în prezent, campania dlui Costea are confirmate următoarele evenimente de campanie de informare:
 • Târgovişte - 19-20 ianuarie
 • Iaşi - 21 ianuarie, ora 10:00
 • Suceava - 21 ianuarie, ora 16:00
 • Botoşani - 22 ianuarie, ora 10:00
 • Vaslui - 22 ianuarie, ora 17:00
 • Vatra Dornei - 23 ianuarie, ora 10:00
 • Ilva Mare – Bistriţa – Dej - 23 ianuarie, 18:30
 • Cluj - 24 ianuarie
 • Aiud - 24 ianuarie
 • Sălaj - 25 ianuarie
 • Galaţi - 27 ianuarie
 • Braşov - 27 ianuarie
Cei care doriţi să participaţi la aceste evenimente, sunteţi rugaţi să ne scrieţi sau să sunaţi la +40 726 199 139 pentru a vă fi oferite adresele unde se vor ţine evenimentele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.