După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 31 octombrie 2019

Florin Ianovici 🔴 Trick or treat? Necaz sau dulce? Acesta e refrenul Halloween-ului

Înrădăcinat în festivalul Samhain, al vechilor celți, Halloween e sărbătorirea sfârșitului jumătății luminoase a anului și începutul jumătății întunecate.

Se crede că granița dintre lumea acesta și cea de dincolo se slăbește în ziua de Samhain, permițând spiritelor să o traverseze. Deghizarea și măștile în spirite rele este făcută cu scopul de a se proteja de spiritele rele, pentru a le evita.

În 853 Biserica Romano-Catolică a transformat ziua de 1 noiembrie într-o sărbătoare creștină care celebrează toți sfinții, adică All Hallows sau Hallowmas.

E timpul să învățăm câte ceva.

În primul rând, să învățăm că granița dintre întuneric și lumină poate fi traversată oricând. Cine nu veghează se va trezi cuprins de întuneric. Lucrările neroditoare ale întunericului cresc atunci când cei ce trebuie să fie lumină nu le osândesc. Efeseni 5:10 "Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului" Efeseni 5:11 "şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le."

În al doilea rând, să învățăm că dacă te faci frate cu dracul, ca să treci puntea vei rămâne cu taică-su. Cine poartă hainele lumii, nu poate purta hainele luminii. Efeseni 4:20 "Dar voi n-aţi învăţat aşa pe Hristos;" Efeseni 4:22 "cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare" Să nu purtăm măști, să nu ne deghizăm, ci întotdeauna să purtăm chipul lui Hristos.

În al treilea rând, să învățăm să sărbătorim într-un mod sfânt, fără amestec. Biserica nu dă replici, nu creează contrasărbători, ci trăiește în bucuria și dragostea de Mireasă a lui Hristos. Când Biserica vrea să creștineze sărbătorile păgâne, doar ca să nu fie mai prejos de lume, atunci ea și-a pierdut Mirele. Iosua 23:7 "Să nu vă amestecaţi cu neamurile acestea care au rămas printre voi; să nu rostiţi numele dumnezeilor lor şi să nu-l întrebuinţaţi în jurământ; să nu le slujiţi şi să nu vă închinaţi înaintea lor."

Să veghem, să nu purtăm măști sau deghizări și să sărbătorim curat, făcând din fiecare zi un prilej de proslăvire a lui Dumnezeu.

Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.