După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 2 septembrie 2018

Val de atacuri împotriva creștinilor în Egipt. Case ale creștinilor au fost jufuite și arse

Săteni egipteni au atacat şi jefuit case ale creştinilor dintr-o localitate situată în provincia Minya, în Egipt, pentru a protesta faţă de utilizarea locuinţelor ca locuri de rugăciune, a afirmat sâmbătă episcopul acestei regiuni, relatează AFP preluat de agerpres.

Minoritatea creştină din Egipt reprezintă 10% din cei aproape 100 de milioane de locuitori ai acestei ţări majoritar musulmane şi acuză că sunt victime ale discriminărilor. Creştinii copţi sunt frecvent victime ale agresiunilor comise de extremişti, adeseori în legătură cu prezenţa unei biserici într-un sat.

Contactat telefonic de AFP, părintele Makarios, episcopul provinciei Minya, situată la 250 de kilometri sud de Cairo, a declarat că "patru case aparţinând unor copţi (creştini din Egipt) au fost atacate vineri de locuitori ai satului şi din alte localităţi învecinate".

Într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook, arhiepiscopia de Minya a precizat că atacul a avut loc în satul Dimshaw Hashim.

"Extremiştii i-au atacat pe copţi, au furat numeroase bijuterii şi bani, au distrus aparatele electrocasnice şi au dat foc unor proprietăţi", a spus el. Trei persoane şi un pompier au fost răniţi.

În opinia sa, folosirea de către creştini a caselor sau sălilor din sat pentru rugăciuni se află la originea acestui atac.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.