marți, 28 august 2018

USR, un partid paranoic și toxic pentru democrație! 🔴 Teza că cele 3 milioane de semnături ale CpF sunt false a devenit, în acest partid, certitudine...

In randul useristilor s-a raspandit cu viteza unei psihoze paranoide acute teza ca cele 3 milioane de semnaturi ale CpF sunt false.
De ce? Pentru ca ar fi intalnit oamenii lor din teritoriu care au strans semnaturi pentru initiativa populista, tautologica si invalidabila de catre CCR #farapenali, primari care nu stiau procedura de atestare a tabelelor cu semnaturi.
Desi nu exista nicio evaluare concreta a acestor cazuri, anume cate sunt, care primarii, unde sunt dispuse geografic acestea, desi nu exista, de fapt, nicio marturie clara, directa, de pe teren, ci doar impresii de la oamenii USR, teza ca semnaturile CpF sunt false pentru ca primarii nu ar mai fi atestat anterior astfel de tabele a devenit, in acest partid, certitudine.
Asta in conditiile in care CCR a verificat validitatea semnaturilor si a si invalidat, pe criterii formale, zeci de mii din semnaturile stranse de CpF. Criterii formale, adica semnaturile erau reale, insa nu fusesera respectate la litera dispozitiile de legalitate pentru asemenea initiative, printre care se numara si cea a semnaturilor primarilor...
Oamenii acestia din USR sunt fix cum erau primii comunisti. Pentru primii comunisti, cei care au stalinizat România, toti cei care nu erau cu ei erau oameni "necinstiti" si "banditi". Si chiar credeau asta. Este clar ca daca USR ajunge sa domine, cumva, Parlamentul, sau sa aiba vreo putere de decizie, pur si simplu vor invalida orice initiativa cetateneasca ce nu le apartine, pentru ca o vor considera, aprioric, falsa, imposibila, o opera a unor oameni ”necinstiti”, daca nu cumva de-a dreptul ”banditi”.
LATER EDIT: pare ca unii useristi sau simpatizanti ai USR habar nu au ce spune legea. Ei au impresia ca nimeni nu trebuie sa verifice daca listele sunt atestate de primari sau ca nu CCR trebuie sa o faca. Ce spune, de fapt, legea?
Legea spune ca
1) listele trebuie atestate de primari;
2) la depunerea listelor la Parlament, daca nu sunt atestate toate listele, presedintele CD trebuie sa ceara Guvernului urgentarea atestarii (ceea ce inseamna contactarea primarilor);
3) CCR trebuie sa verifice daca listele sunt atestate de primari;

A se vedea din legea 189/1999 art. 5, 6 si 7. http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/…/189-1999.…
Concluzie: CCR este institutia care verifica daca listele sunt sau nu atestate de primari. CCR a verificat listele de semnaturi depuse de CpF. Initiativa CpF a indeplinit conditiile legii, potrivit verificarii CCR. PUNCT.
Buturuga Anghel


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.