După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 17 mai 2018

Italia nu va accepta „mariajele” oficializate în alte state de cetățeni ai ei de același sex, potrivit unei decizii a Curții de Casație


Italia nu va recunoaște "căsătoriile" încheiate de homosexualii italieni în afara țării. O decizie definitivă a fost luată de o înaltă curte italiană. În cazul în care aceștia țin neapărat să-și oficializeze relațiile, vor putea apela la instituția parteneriatului civil, care este singura opțiune pusă la dispoziție persoanelor de „orientare sexuală netradițională", anunță portul thelocal.it.

Într-o hotărâre pronunțată luni, Curtea de Casație s-a pronunțat definitiv asupra unui recurs formulat de un bărbat italian și unul brazilian care s-au căsătorit în Brazilia în 2012, apoi au organizat o altă ceremonie în Portugalia în 2013. Cuplul a solicitat să li se recunoască căsătoria la Milano, în conformitate cu legea italiană, însă această cerere le-a fost respinsă. Astfel, cei doi au decis să conteste decizia autorităților în justiția italiană, cazul ajungând la instanța judecătorească supremă din Italia.

Judecătorii înaltei instanțe au fost de acord cu o hotărâre judecătorească anterioară potrivit căreia legea italiană recunoaște cuplurile căsătorite de același sex doar în calitate de „parteneri civili", indiferent dacă s-au căsătorit înainte sau după ce Italia a oficializat parteneriatele civile în 2016.

Cuplul italian-brazilian, care este susținut de o rețea de avocați pentru drepturile LGBT, Rete Lenford, susține că această decizie constituie o "declasare" discriminatorie a statutului relațiilor lor.

Cu toate acestea, instanța supremă a considerat că parteneriatele civile oferă în cea mai mare parte aceeași protecție juridică ca și în cazul căsătoriei — cu excepția dreptului la adopții și, prin urmare, acest lucru nu poate constitui o discriminare.

"Căsătoriile între persoanele de același sex nu corespunde modelului matrimonial descris în sistemul nostru juridic", au declarat judecătorii, hotărând că Italia poate face uz de "discreție legislativă" pentru a exclude căsătoriile între persoane același sex, atât timp cât există o alternativă valabilă pentru această categorie de oameni.

Hotărârea este prima de acest gen, deoarece parteneriatele civile între persoanele de același sex au devenit legale în Italia acum doi ani. Țara a fost una dintre ultimele națiuni occidentale care a oficializat parteneriatul între homosexuale, oferindu-le mai puține drepturi legale decât unii dintre statele europene, inclusiv cele catolice — Portugalia și Spania.

Cu toate că oficial Italia nu garantează cuplurilor de același sex dreptul de a adopta copii, în luna septembrie a anului trecut, orașul Torino a permis înregistrarea oficială de către ambii parteneri de același sex a copiilor concepuți prin însemnare artificială sau surogat. Unele autorități locale au recunoscut, de asemenea, adopții comune înregistrate în străinătate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.