După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 27 mai 2018

† Costică Borcea a plecat la Domnul!


L-am cunoscut pe fratele Costică din anul 2005. L-am catalogat de la inceput ca fiind o voce care striga in pustiul arizonian, un ambasador al celor saraci si lipsiti, pentru care n-a incetat sa lupte, chiar si atunci cand nu se intrevedeau solutii.

Constatin Borcea s-a nascut pe 20 septembrie,1938, in comuna Starchiojd, judetul Prahova, cu aproximativ un an inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial, fiind al cincilea copil al lui Ana si Ion Borcea.
Fratele Costica a trecut prin lipsuri si saracie, situatii limita care i-au marcat toata viata. Si-a petrecut copilaria avand grija de oi in timpul verii si iarna in muntii Siriului, de la o varsta foarte frageda.

La cunoscut pe Dumnezeu la varsta de optsprezece ani, prin prietenul sau, Stelian Vizireanu. Au urmat batai cumplite din partea tatalui sau dar in pofida acestora, dragostea fata de Hristos l-a tinut nedespartit de biserica.

La varsta de 23 de ani, Costica Borcea s-a casatorit cu Milica Morarescu. care i-a fost alaturi toata viata, avand impreuna doi copii: Ionel Borcea (pastor) si Anisoara Mehedinti (solista crestina).

In martie, 1995, Constantin Borcea vine la Chicago, la nunta lui Anisoara (Anny) iar apoi se muta in Arizona (in 2001), stabilindu-se definitiv in Statele Unite, unde devine cetatean. Raman in urma 6 nepoti: 4 din partea lui Ionel si Liliana (David, Noemi, Marta si Flavia) si doi din partea lui Anisoara cu Sorin (David si Emily).

In timpul calatoriei sale aici pe Pamant, fratele Costica Borcea a slujit ca prezbiter si conducator de biserica in biserica penticostala din Valenii De Munte, jud. Prahova si prezbiter in biserica Maranata din Phoenix, Arizona.

Starea sanatatii sale a inceput sa decline considerabil din luna mai, 2013, urmand sa fie internat in spital, de mai multe ori, pentru afectiuni pulmonare.
In februarie, 2014, fr Costica a avut un infarct miocardic, dupa o perioada de coma, fiind readus la viata de “life support machine” . A urmat apoi un an petrecut in “long term care facility”, in acest timp fiind conectat la un ventilator de respiratie asistata si hranit printr-o sonda (feeding tube).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.