După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 3 aprilie 2018

Cristina Popescu 🔴 Declarația președintelui sugerează că urmează a-și folosi pârghiile (juridice sau politice) pentru blocarea cursului revizuirii cerute de cei 3.000.000 de cetățeni...

Potrivit Constituției suveranitatea aparține poporului, care o exercită prin organele sale reprezentative (Parlamentul, în principal) sau prin referendum.
Suveranitatea este delegată reprezentanților iar mandatul nu este imperativ, însă nu poate fi exercitat în vederea blocării manifestării voinței juridice a poporului suveran atunci când acesta își manifestă în formele prescrise de Constituție intenția de a legifera. În virtutea mandatului primit prin votul dat partidelor, parlamentarii sunt îndreptățiți să voteze cum doresc asupra inițiativei legislative (inclusiv să o respingă), dar niciun ales nu este îndreptățit să blocheze voit cursul procesului legislativ în scopul de a nu se ajunge la vot, întrucât ar încălca suveranitatea poporului și democrația.
Sesizarea CCR și cererea de reexaminare a unei legi sunt pârghii legitime și constituționale pentru filtrarea unor probleme de constituționalitate sau oportunitate a inițiativei constituționale sau legislative, dar deturnarea scopului pentru care aceste pârghii au fost prevăzute în Constituție se numește abuz de drept.
O a treia sesizare a CCR pe Legea cadru a referendumului de către președinte, după două controale de constituționalitate, ultimul validând forma actuală, ar situa demersul la limita abuzului de drept, ceea ce ar pune sub semnul întrebării respectarea suveranității poporului, democrația și statul de drept, mai ales în condițiile în care președintele nu are dteptul de a legifera sau de a decide cu privire la o inițiativă legislativă pornită de cetățeni.
Cu toate acestea, declarația de acum câteva zile a președintelui sugerează că urmează a-și folosi pârghiile (juridice sau politice) pentru blocarea cursului revizuirii cerute de cei 3.000.000 cetățeni.

Urmează să vedem anul acesta dacă România este un stat democratic și dacă se încearcă sau nu subminarea democrației reprezentative și de către cine.
Modul cum va decurge procedura revizuirii este turnesolul existenței și nivelului democrației și statului de drept în România.

Cristina Popescu, Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.