După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 2 aprilie 2018

COMUNICAT: „3 000 000 de cetățeni români nu sunt o masă de manevră, nu sunt o masă de iobagi pe care să-i dai afară din cetate la venirea serii sau la venirea comisarilor. Sunt milioane de suflete și de conștiințe care trebuie respectate”

Comitetul de inițiativă cetățenească pentru  revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie a demarat în luna noiembrie 2015 inițiativa cetățenească având acest obiect.
De atunci și până în prezent, inițiativa a cunoscut următoarele etape: a fost însușită prin semnătură de către aproape 3.000.000 de cetățeni români (în primele 6 luni de la demararea ei), a fost avizată de către Curtea Constituțională, în data de 21.07.2016, îndeplinind toate condițiile prevăzute de legea specială și de Constituție, nefiind împotriva drepturilor niciunei alte persoane, a fost adoptată cu o majoritate copleșitoare în Camera Deputaților în data de 09.05.2017, a fost susținută public de un număr de 13 congresmeni americani și de un număr de 40 de europarlamentari.
După aproape trei ani în care milioane de români au așteptat minima dovadă că în România funcționează un stat de drept condus după principii democratice, inițiativa nu a ajuns să fie concretizată într-un referendum, cu motivarea că legea-cadru de organizare a acestuia trebuie ea însăși modificată. Procedura de modificare a legii-cadru s-a derulat cu amânări succesive, în ultimele 8 luni,  din cauza a două sesizări formulate de către același partid politic, cea de a doua sesizare fiind complet respinsă de Curtea Constituțională, precum și din cauza respingerii la promulgare a Legii de organizare a referendumului de către Președintele țării.
Trebuie să menționăm aici că Președintele României s-a exprimat și se exprimă împotriva revizuirii constituționale și împotriva organizării referendumului. Dacă amânările Parlamentului au fost resimțite în societatea civilă din România ca fiind urmarea enormei presiuni externe exercitate prin toate canalele, acum,în schimb, Președintele României este hotărât să blocheze organizarea referendumului prin orice mijloace. Ne exprimăm astfel preocuparea și îngrijorarea pentru poziția Președintelui, considerăm că împărtășirea de către domnia sa a discursului cinic și disprețuitor al activiștilor anticreștini și antidemocratici ai ideologiei de gen este inacceptabilă, profund antidemocratică și părtinitoare. 3 000 000 de cetățeni români nu sunt o masă de manevră, nu sunt o masă de iobagi pe care să-i dai afară din cetate la venirea serii sau la venirea comisarilor. Sunt milioane de suflete și de conștiințe care trebuie respectate.
Comitetul de inițiativă cetățenească și susținătorii acesteia, respectiv Coaliția pentru Familie, compusă din 37 ONG-uri și Platforma civică ÎMPREUNĂ, compusă din peste 1000 ONG-uri și intelectuali de pe cuprinsul întregii Românii, precum și cei 3.000.000 de români semnatari ai inițiativei, iau act că tergiversarea organizării referendumului culminează cu acțiunea de confiscare a celei mai mari inițiative cetățenești exprimată public, juridic și democratic de milioane de români, pentru a servi realizării interesului altor grupuri de  persoane și creării de noi instituții juridice, fără nicio dezbatere publică rațională și fundamentată pe adevăr.
Afirmăm că inițiativa civică a milioane de români nu poate fi deturnată și confiscată în scopul realizării unor deziderate  dictate de grupuri de interese străine de inițiativa cetățenească menționată. Cererea celor 3 milioane de români este definirea constituțională a căsătoriei, iar pentru această definiție constituțională a căsătoriei – nerealizată nici după trei ani de la momentul demarării inițiativei – s-au parcurs toate etapele menționate mai sus și s-a așteptat cu răbdare și cu suportarea unei îndelungi umilințe  de către un popor întreg, respectarea legii și de către autoritățile publice, nu doar de către autorii și susținătorii inițiativei,  respectare care nu presupunea nimic altceva decât organizarea referendumului.

În schimb, după aproape 3 ani de tergiversări, declarația autorităților din România este că se va organiza referendumul doar pentru și numai cu condiția  absolută a votării  unei alte legi. Cu alte cuvinte, 6 000 000 de români pot să voteze la referendum pentru revizuirea Constituției, doar dacă dictatul voinței corectitudinii politice este realizat printr-o lege pe care,  însuși legiuitorul care amână referendumul, o promovează bucuros în procedură de urgență. Astfel, la finalul votului vom avea cu certitudine o instituție în prezent respinsă de codul nostru civil și o realitate socială nouă, care va conduce la adopția copiilor de către cupluri cu o anumită orientare.
Asistăm, așadar, la o intenție de deturnare și confiscare a inițiativei civice a milioane de români, inițiativă care devine astfel pârghia politică prin care interesele unei ideologii radicale sunt susținute și promovate. Situație paradoxală și de neacceptat, pe care o respingem și de  care ne delimităm, pentru a nu încălca în niciun fel mandatul primit de la  cetățenii români semnatari ai inițiativei cetățenești.
Mihai Gheorghiu,
Președintele Comitetului  național de coordonare a inițiativei cetățenești
Sursa: Referendumpentruromânia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.