După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 31 martie 2018

APEL: Rugați-vă pentru creștinii din Telangana, India!

         
Telangana, un stat din sudul Indiei, este și el afectat de persecuția religioasă care mătură India. Din 18 ianurie 2018 și până la data scrierii acestui articol, în Telangana, au avut loc cel puțin 15 incidente cauzate de ura religioasă. Brutalitatea grupărilor radicale  hinduse a avut asupra creștinilor consecințe ca: spitalizați, răniți și un mare număr de refugiați printre care fratele păstor Ramesh și fratele păstor Babu. Extremiștii hinduși l-au atacat pe fratele păstor Ramesh pe data de 20 februarie 2018, iar acesta împreună cu familia, nu a avut altă posibilitate decât să-și părăsească domiciliul pentru a scăpa cu viață.


          Înainte de luna februarie, fratele Ramesh, în vârstă de 30 de ani, a mers de câteva ori la autoritatea financiară, pentru a obține autorizația construirii unei biserici în ciuda numeroaselor amenințări ale grupărilor hinduse. După ce a păstorit biserica locală timp de 12 ani, spațiul închiriat de fratele Ramesh, pentru a ține serviciile de închinare, a devenit neîncăpător. În august 2017, biserica a cumpărat pământul necesar și era pregătită să înceapă construcția. Tot ce mai aveau nevoie era autorizația de construcție, dar nu au reușit să o obțină.


          În schimb, fratele Ramesh a declarat către International Christian Concern: „Ei (extremiștii hinduși), m-au târât afară din sediul autorității financiare... În jur de șapte oameni conduși de domnul Narsihmulu, m-au dus cu forța într-un loc pustiu din vecinătatea autorității financiare și m-au bătut până m-au învinețit complet. Eu cred că totul a fost plănuit din timp, din cauză că atacatorii erau pregătiți cu bâte din lemn și nuiele de oțel.”


          Extremiștii hinduși au vrut astfel să se asigure că creștinii nu vor construi niciodată biserica. După ce l-au bătut , extremiștii l-au târât pe fratele păstor Ramesh la oficiul de intabulări și „au transferat pământul cumpărat pentru a construi biserica către domnul Narsihmulu, acesta plătind cu 50% mai puțin decât valoarea de piață a acelui lot de teren.”


          În mod similar, fratele păstor Ravi Babu, a scăpat la limită de un atac al extremiștilor hinduși, din data de 14 martie 2018. Fratele Ravi a declarat către International Christian Concern: „Un grup format din 15 extremiști hinduși, m-au urmărit când mă întorceam dintr-un sat din apropiere, după ce vizitasem câteva familii acolo. Suspectând că s-ar putea să urmeze necazuri din partea lor, am pornit pe alt drum pentru a evita inevitabila ambuscadă. Mai târziu, același grup, s-a dus și a atacat o altă familie de creștini.”


          Un lucrător creștin din Telangana a declarat sub anonimat către International Christian Concern: „Atacurile asupra creștinilor din Telangana au cunoscut o creștere bruscă, acestea ducând la temeri serioase pentru viețile creștinilor din acest stat. Guvernul din Telangana ar trebui să asigure protecția tuturor oamenilor, indiferent de orientarea religioasă, acesta fiind un drept al oricărui cetățean al acestui stat al Indiei.”


          Creșterea alarmantă a atacurilor asupra creștinilor din Telangana este foarte gravă. Majoritatea creștinilor trăiesc în frică permanentă pentru viețile lor, și aceasta din cauză că nimeni nu îi protejează împotriva grupărilor hinduse și a poliției corupte.


          Rugați-vă ca guvernul să recunoască și să susțină dreptul constituțional al libertății religioase și să înceapă să protejeze minoritățile religioase. În caz contrar, oameni ca fratele păstor Ramesh și fratele păstor Babu, vor continua să sufere.

Sursa: www.persecution.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.