miercuri, 14 februarie 2018

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Pace,
      Domnul Isus ne cunoaște faptele și viața. Înaintea ochilor sfinți a-I lui Dumnezeu nimic în viețile noastre  nu este sfânt. Lucrul acesta este valabil nu numai pentru cei mai păcătoși dintre păcătoși ci și pentru cel mai sfânt dintre oamenii păcătoși. Credința în Domnul Isus și pocăința de păcat sunt darurile lui Dumnezeu lăsate la îndemâna noastră. Ca oricare alt lucru care intră pe mâinile noastre, avem avantaje și responsabilități legate de ele. Când  aceste daruri scad, nu trebuie diluate sau falsificate ca să le păstrăm doar ca aparențe. Cu alte cuvinte, nu ne trebuie pocăința numai de dragul pocăinței sau credința doar de dragul credinței.
          Deasemenea, trebuie sa veghem pentru că vrăjmașul sufletelor noastre se va strădui să ne dărâme credința în Domnul Isus și pocăința față de păcat. Această pocăință ajută credința, iar credinșa încurajează pocăința noastră în a păstra o ușă dechisă lui Dumnezeu și încuiată pentru diavolul.

Iată câteva motive de mulțumire:
- Dumnezeu ne-a purtat de grijă, chiar dacă, mai bine de o săptămână, nu am putut scoate bani din conturile din România. Rugați-vă pentru rezolvarea acestei probleme.
- Doi frați din Suceava au venit în vizită la noi, începând de astăzi (9 februarie), până pe marțea viitoare. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să îi folosească în timpul șederii lor aici. Am avut ocazia să împărțim tractate la participanții de la jocurile sportive, desfășurate la nivel de district, chiar în apropierea casei noastre. Rugați-vă pentru roadă pentru slava lui Dumnezeu.
- Continuarea părtășiilor de dimineața, în casa noastră. Toți copii noștri participă. De asemenea, participă și prietenul și vecinul nostru, Poltu. El e unul dintre primele persoane botezate de noi, în India. După un timp de cădere s-a reîntors la credință.
- Venirea în vacanță, de la școala biblică, a lui Abigail Murmu. El mai are încă un an de studiu. Rugați-vă ca el să poată folosi timpul lui de vacanță pentru lucrarea lui Dumnezeu din zona noastră.
- Un frate credincios de la o altă adunare, a venit la noi în căutarea unui ajutor potrivit. La noi sunt trei fete care au vârsta necesară căsătoriei. Rugați-vă ca Dumnezeu să zidească familii pentru Purnima, Estera și Sumitra.
- Pentru sprijin în lucrarea desfășurată în rândurile triburilor adibashi a fratelui Raju Oraon. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să putem oferi acest sprijin și fie ca fratele Raju să continue cu credincioșie lucrarea.

Rugați-vă și pentru:
 - Starea spirituală a lui Rozy și a celorlalte fete mari. Rozy a fugit împreună cu un băiat care îi promisese că o ia în căsătorie (Rozy are numai 14 ani). Dupa ce parinții ei au venit și au amenințat cu sesizarea poliției pe cei care o luaseră, aceștia au adus-o pe Rozy înapoi. Ieri le-am trimis pe fetele mari la Siliguri pentru a primi învățătură de la o soră cu experiență. Ele s-au întors de acolo încurajate.
- Starea spirituală a celorlalți copii. Eu am văzut porniri homosexuale chiar și la băieții mai mici (probabil, cei mai mari au început).
- Pentru planul de a avea un program de evanghelizare pe 13 februarie, probabil în zona Talma, împreună cu fratele Atzinto.
- Pentru persoanele din Haldibari, care vor să se boteze.
- Pentru sora Rina (o rudă a soției mele, Saroja), care s-a despărțit de soțul ei, soț care este și el botezat. Se pare ca soțul ei s-a reîntors la fosta lui soție (el are un baiat de la o căsătorie anterioară, dar și un băiețel cu Rina). Rugați-vă ca Dumnezeu să lucreze la inima Rinei și a soțului ei care, prin această situație, nu fac deloc cinste Evangheliei.

          Sfinte Părinte Ceresc, venim la Tine pe genunchii credinței și mărturisim că nu suntem vrednici, și faptele noastre nu sunt vrednice de Tine și de Cer. Ai milă de noi, prin Domnul Isus. Înnobilează-ne prin sângele Domnului Isus și prin Duhul Tău cel Sfânt. Ajută-ne să învingem în lupta credinței în Domnul Isus și a pocăinței față de păcat. Aici, pe pământ, este împărăția de o clipă a celui rău. Aici sunt la lucru ispitele și puterile celui rău, dar pentru puțină vreme. Însă veșnincia și gloria sunt ale Tale și ale Domnului Isus. Amin.  

Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.