joi, 8 februarie 2018

Parlamentul European cere statelor membre să garanteze libera circulaţie familiilor LGBT

Parlamentul Europeana a adoptat, miercuri, o rezolutie fara caracter obligatoriu privind protectia si nedisciminarea minoritatilor, prin care cere statelor membre UE sa implementeze Directiva privind libera circulatie, "respectandu-se constant dispozitiile referitoare la membrii familiei si interzicand discriminarea pe orice motiv", arata un comunicat al Intergrupului pentru drepturile LGBTI din cadrul Parlamentului European.

Directiva UE ofera cetatenilor dreptul de libera circulatie si de sedere pe teritoriul UE. Acest drept se extinde asupra membrilor familiei lor directe, inclusiv a sotului (non-UE) si a copiilor lor.

Cu toate acestea, in practica, sotilor de acelasi sex li se refuza adesea aceste drepturi. De asemenea, certificatele de casatorie sau documentele de identitate ale persoanelor transgender nu sunt neaparat recunoscute de alte state membre, in ciuda valabilitatii si legalitatii lor.

Acesta este motivul pentru care Parlamentul European invita Comisia sa "ia masuri pentru a se asigura ca persoanele LGBTI si familiile lor isi pot exercita dreptul la libera circulatie" (paragraful 21) si sa ofere "informatii clare si accesibile privind recunoasterea transfrontaliera drepturi pentru persoanele LGBTI si familiile acestora in UE ", arata un comunicat al Intergrupului pentru drepturile LGBT din cadrul Parlamentului European.

Continuarea pe www.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.