Camelia Smicală, medicul din Neamț, căreia statul finlandez i-a luat copiii, a petrecut câteva clipe de neuitat alături de cei doi micuți. Din păcate, cei trei fiind au fost împreună doar 5 minute, venind pe rând în vizită la mama lor, scrie ActiveNews.ro.

„Azi am sărbătorit ziua mea (anticipat) cu Mihai și Maria. Separat. Din fericire, când au venit să-l ia pe Mihai au adus-o pe Maria, așa că ne-am putut bucura de 5 minute împreună. Andreea are întâlnire separată”, a scris Camelia Smicală pe Facebook. 

„Copiii mi-au adus cadouri. Mihai era răcit cobză. Maria, cu hainele murdare, ca de obicei. Amândoi copiii au spus ca vor acasă și ca suferă acolo unde sunt”, a completat mama.

În urmă cu câteva zile, mamei Cameliei i-a fost blocat contul de Facebook din cauza unor postări legate de acest caz.

Pe data de 16 mai 2015, Maria și Mihai au fost ridicați din familia lor. Pe 21 decembrie 2015 au fost returnați familiei. Pe 16 mai 2016, copiii au fost din nou luați în custodia Lastensuojelu, serviciul social finlandez.

Deși există nenumărate dovezi care arată că Maria și Mihai sunt extrem de afectați de separarea de familie, Lastensuojelu continuă să-i țină izolați.