După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 16 ianuarie 2018

✉ Scrisoare misionară: Familia Pașcalău, Etiopia

ZILE DE SĂRBĂTOARE
Nu de multe ori ne-am pus straie de sărbătoare de când suntem pe câmpul de misiune, dar în ultimele două luni am avut parte de zile deosebite împreună cu colegi și prieteni din Etiopia. Am fost părtași la nuntă, la botez, la o zi dedicată mulțumirii în cadrul organizației de misiune, la o zi de sărbătoare internațională la școala unde merg copiii noștri și la o zi de sărbătoare națională organizată de Ambasada României în Etiopia.
Prin toate evenimentele pământești prin care trecem, știm că suntem mireasa Domnului Isus Cristos, și că va veni o zi, când o mare gloată din orice neam… și de orice limbă, îmbrăcată în haine albe va sta în picioare înaintea Scaunului de Domnie și înaintea Mielului (Apocalipsa 7:9).

SĂRBĂTOAREA NUNȚII, ÎN MIJLOCUL POPORULUI ȘEKKACIO
Prima nuntă la care am participat în Etiopia a fost în toamna anului 2011, pe când locuiam la Mașa. Vicepreședintele Sinodului din zona Ilubabor, ne-a făcut onoarea să ne invite la nunta lui. Ca să ajungem la locul unde era nunta ne-am pornit de dimineață și am călătorit patru ore cu mașina (85 km). Primul popas l-am făcut la Sinod, ca să ne întâlnim cu mirele. Văzând mulțimea de oameni răsfirată pe bănci și pe iarbă, noi am crezut că am ajuns la nuntă. Ne-au servit imediat cu mâncare și ne-au poftit în casa unde se afla mirele. După un timp de părtășie ne-am îndreptat cântând,  împreună cu tot alaiul, înspre casa miresei.
Când am ajuns acolo erau așa de mulți oameni încât am așteptat o vreme în stradă, până să reușim să înaintăm și să ne așezăm sub banani la umbră. Ne uitam uimiți în jur la valul alb de oameni înfășurați cu eșarfe tradiționale, la panglicile de hârtie albă care atârnau printre banani, la iarba verde care era aruncată din belșug peste pământul pietros și la coliba întunecată din care a ieșit o mireasă nespus de frumos gătită, însoțită de domnișoare de onoare îmbrăcate în alb.
Și, chiar dacă stăteam pe lemne, ne-am bucurat de o masă bogată, de ceremonia cafelei, și de multe, multe cântări în care era preamărit Dumnezeu. Eram convinși că suntem în toiul nunții, dar nu, de acolo ne-am dus la biserică, unde a avut loc cununia religioasă. Când am ieșit din biserică era deja trecut de ora patru, și pentru că noi aveam un drum lung de făcut, iar la șase se făcea întuneric, am salutat mirii și am mers spre casă.

SĂRBĂTOAREA NUNȚII, ÎN ADDIS ABEBA
În această toamnă, am fost invitați la nuntă de către Simret și Muse, doi colegi etiopieni din organizația de misiune. Cununia religioasă a fost la biserică, unde fără nici o umbră de concurență, au fost două perechi de miri în același timp. Apoi sărbătoarea nunții a avut loc la cantina unei universități creștine din Addis Abeba. O sală mare, cu boltă, în care încet, încet pănă la ora șapte seara, s-au strâns trei sute de persoane.În urma tuturor au venit mirii, întâmpinați de cântecele și strigătele de bucurie ale nuntașilor. După ce mirii și-au ocupat locul pe podium, ne-am rugat și, într-un mod organizat, nuntașii de la fiecare rând de mese se ridicau și mergeau în spatele sălii unde erau mesele întinse cu mâncare.
Ne-am luat farfuriile, ni le-am umplut din belșug cu mâncare tradițională, ne-am întors la masă și am mâncat cu mâna. După ce-am mâncat, mirele și mireasa au coborât de pe podium și a urmat momentul tortului. Dar nu acesta a fost cel mai special moment al nunții, ci atunci când mirele și mireasa înconjurați de un grup mare de prieteni s-au închinau înaintea lui Dumnezeu, cântând și mișcându-se cu capul plecat și cu brațele întinse în față, ca și cum ar oferi un dar legănat înaintea Domnului. Valuri, valuri de nuntași se adăugau grupului de închinători din jurul mirilor,  pe măsură ce alții se dădeau mai în spate și le făceau loc. Sărbătoarea a durat doar două ore, dar văzând bucuria închinării de pe fața mirilor și a nuntașilor, am simțit întradevăr că  nunta lor a fost în cinstea Domnului.
SĂRBĂTOAREA MULȚUMIRII
A patra joi din luna noiembrie, toți colegii de la organizația de misiune ne-am strâns pentru a-I mulțumi Domnului pentru ceea ce ne-a ajutat să realizăm în acest an. I-am mulțumit pentru proiecte de traducere a Noului Testament finalizate, pentru birouri construite și dedicate lucrării de traducere a Bibliei, pentru filmul Isus prezentat în limba maternă a diferitelor popoare din Etiopia, pentru manuale concepute și tipărite pentru școli din zona rurală și, nu în ultimul rând, pentru oameni care au slujit în lucrare, misionari și susținători, deopotrivă. Ne strângem să mulțumim, să mărturisim bunătatea lui Dumnezeu și să ne punem nădejdea în El pentru toate lucrurile.
SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI
Mai întâi de orice lucrare pe care o facem, nu uităm că, suntem părinți, având responsabilitatea de a ne crește copiii în frica de Domnul, iar inima noastră arde ca și ei să ajungă să-I slujească. În luna decembrie am fost părtași la bucuria colegilor noștri, Hannele și Mark, când doi din copiii lor și-au mărturisit credința în Isus Cristos ca Mântuitor și Domn.
SĂRBĂTOAREA  ZILEI NAȚIONALE
În fiecare an, de când suntem în Etiopia, Ambasada României, ne-a făcut onoarea să ne invite la sărbătoarea Zilei Naționale. Până acum nu am reușit să răspundem acestei invitații, dar în acest an ne-am bucurat să luăm parte la acest eveniment organizat pentru cei în jur de 35 de români aflați în Etiopia. Prețuim prieteni români care ne-au stat alături când am trecut prin momentele grele, de aici.
Dragii noștri, din toată inima, vă dorim un An Nou Binecuvântat în care bucuria mântuirii să nu pălească nici o clipă! Petru, Mirela, Ioan și Ana-Katarina 
  • Petru și Mirela Pașcalău, împreună cu copiii lor Ioan și Ana-Katarina, slujesc cu organizația Wycliffe România din anul 2010, când au plecat în Etiopia pe termen lung pentru un proiect de traducere a Bibliei în limba Shekkacho.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.